Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 18 jul 2018

9 redenen om vanavond nog de Nijmeegse Vierdaagse te bezoeken (en helemaal uit je plaat te gaan)

Twijfel je er nog over om de trein naar Nijmegen te pakken en een feestje van de Vierdaagse mee te pakken? Sowieso doen, want anders heb je een heel tof feestje gemist. Overal in de stad is wel wat leuks te doen en de vetste artiesten treden (gratis!) op. Dit zijn negen redenen waardoor jij zeker weten vanavond nog de trein pakt naar Nijmegen:

1. Artiesten

Ook dit jaar staan er weer tientallen podia in de stad waar echt hele toffe artiesten optreden. Vanavond om haf 12 treedt De Likt op in het Valkhofpark en dat is een van de tofste hiphopgroepen die nu ín zijn. Vrijdag treden onder andere Bizzey en DJ Tony Junior op bij de Matrixx. En ja, de toegang is overal gratis.

2. De Kaaij en Festival op ’t Eiland

Bij De Kaaij en Festival op ’t Eiland heb je het gevoel alsof je op vakantie bent. Het stadsstrand van Nijmegen is de ideale plek om nu je vakantiedagen te slijten. Geniet in de zon van muziek, drankjes en de lekkerste hapjes (en hele knappe Nijmeegse studenten natuurlijk).

3. Foodtrucks

Alle foodtrucks zijn naar Nijmegen gereden en hebben een goed plekje opgezocht. Overal waar je kijkt staan wagens vol eten, van hotdogs tot oesters en suikerspinnen tot de krokettenboer. En wie wordt er nou niet gelukkig van eten?

4. Drank

Niet alleen kun je overal de lekkerste hapjes kopen, de stad staat vol met barretjes. En waar barren zijn is ook bier. Er worden speciaal bieren, wijntjes, cocktails en sangria geschonken. Heb je nog meer redenen nodig?

5. Roze woensdag

Als je de Roze Woensdag nog wilt meepakken moet je snel zijn, deze is zojuist begonnen. De hele stad kleurt roze en dat betekent dat jij je allerleukste roze items uit de kast kunt trekken om je vervolgens te mengen tussen het feestgedruis. Uiteraard onder het genot van de beste hitjes van Bennie Solo.

6. Latin stage

Er is een Latin podium (Hennes Latin Stage) waar je je beste moves kunt laten zien (wederom aan al die knappe Nijmeegse studenten). Als je de planken oploopt en die lekkere Latin vibe hoort kun je niet meer stil blijven staan. Shake it baby.

7. The Plees to Be WC theater

Als je je behoefte moet doen, kun je dat maar beter in stijl doen. Een club mensen heeft een hilarisch WC-format bedacht en daar wil je echt naartoe. Naar de WC gaan wordt nu sowieso een feestje en je zou er bijna niet meer vanaf komen. Tevens staat bij de ingang een mega gespierde man in SM-pak.

8. Knappe gespierde mannen

Er lopen honderden militairen mee tijdens de Vierdaagse en wauw die blijven niet onopgemerkt. Sowieso is het hartstikke sexy dat ze een militair pak met stoere boots dragen en ook nog eens zware bepakking meedragen. Ze mogen ons ook wel dragen hoor.

9. Vrijdag Via Gladiola dag

Op vrijdag barst het feest echt los in Nijmegen. Dit is de laatste dag voor de lopers die dan over de Via Gladiola (vandaar alle gladiolenbloemen) de finish bereiken. Als je langs de kant staat wordt je opgezweept door de muziek die overal uit de boxen knalt en kan je niet anders dan de lopers mee aanmoedigen.

Reageer op artikel:
9 redenen om vanavond nog de Nijmeegse Vierdaagse te bezoeken (en helemaal uit je plaat te gaan)
Sluiten