Jorine Beemster
Jorine Beemster Travel 12 nov 2018

Traveljunkies opgelet! Met dit visum kun je drie jaar lang naar Australië

Australië, het land van de kangoeroes, koala’s en surfdudes. Wie wordt daar niet blij van? Ben jij van plan om voor langere tijd op vakantie te gaan? Kijk dan niet verder, want in het land waar een relaxte levensstijl voorop staat, worden nu de regels voor een werkvisum versoepeld.

Veel jongeren trekken naar Australië om daar te werken en te reizen. Ben jij dit ook van plan? Dan hebben we goed nieuws. Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft namelijk laten weten dat traveljunkies zoals jij vanaf volgende maand sneller in aanmerking komen voor een verlengd visum.

Langer werken en reizen door versoepelde regels in Australië

Als je bijvoorbeeld gaat werken op een boerderij in Noord-Australië, waar een groot tekort is aan arbeidskrachten, kan je een jaar verlenging aanvragen. Daarnaast mag er maximaal twaalf maanden op een agrarisch locatie worden gewerkt in plaats van de oorspronkelijke zes maanden.

Working Holiday Maker-visum

Het Working Holiday Maker-visum maakt alles nog beter. Dit visum kan namelijk verlengd worden tot drie jaar, als er in het tweede jaar minimaal zes maanden in een gebied met schaarste aan arbeidskrachten is gewerkt.

Dus ben je ook toe aan even helemaal iets anders? Dan hoef je die reis naar Australië niet langer meer uitstellen.

Waarom Australië je ultieme travel goal is in 2017

Reageer op artikel:
Traveljunkies opgelet! Met dit visum kun je drie jaar lang naar Australië
Sluiten