Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 24 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

4 dingen die een vitamine C masker met je haar doet

Dat mooie glanzende haar van je krijgt behoorlijk wat te verduren in de wintermaanden. Idem dito trouwens in de zomer want van zwemmen in de zee droogt het ook behoorlijk uit. Kan jouw haar wel een boost gebruiken? Dan is een vitamine C masker hét wondermiddel voor mooie lokken.

De kracht van vitamine C kennen we al lang. Zo heeft het ook veel positieve effecten op de huid. Maar wist je al dat dit je haar ook een goede dienst kan bewijzen?

Wat vitamine C doet voor je haar

Eens in de zoveel tijd een maskertje voor je haar is een pre. Kies de volgende keer voor een vitamine C masker want daar gaat je haar van shinen. Damn.

1. Het beschermt je haar tegen schade

Vitamine C is een antioxidant die ervoor zorgt dat je haarfollikels worden beschermd tegen schade van buitenaf. Van je stijltang bijvoorbeeld. Vergeet daarom ook absoluut geen hittebeschermer te gebruiken. Als je goed voor je haar zorgt, zal het veel mooier en langer kunnen groeien.

Naast dat dit een echte essential is voor je haar, is het ook een wondermiddel voor je huid: 6 dingen die je moet weten voordat je vitamine C voor je huid gaat gebruiken

2. Verbetert de elasticiteit van je haar

Vitamine C verbetert daarnaast ook de elasticiteit van je haar. De vitamine heeft namelijk een vochtinbrengende eigenschap, hierdoor is het minder droog en voorkom je gespleten haarpunten. Je haar ziet er ook nog eens veel glanzender uit.

3. Je krijgt er sterker en gezonder haar van

Vitamine C kan er ook voor zorgen dat je haar veel sneller groeit. Eet daarom sowieso voldoende producten die deze vitamine bevat, maar maak af en toe ook een haarmaskertje van deze producten. Zo doe je dat: blend een paar aardbeien, een halve rode paprika, een klein handje kruisbessen en één gekookte aardappel door elkaar tot het een smoothie achtige textuur krijgt. Verdeel het goedje over je haar en laat dit 20 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met warm water et voilà, een natuurlijke vitamine C boost!

4. Stimuleert de aanmaak van collageen

Ook van binnenuit doet deze vitamine haar werk. Het stimuleert de aanmaak van collageen en dat is belangrijk voor healthy haren op je hoofd. Eet daarom genoeg gezonde producten als broccoli, rode paprika, aardbeien en sinaasappel.

Reageer op artikel:
4 dingen die een vitamine C masker met je haar doet
Sluiten