Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 23 dec 2015

Vliegangst? Deze vliegmaatschappij zet ongelooflijk schattige honden in om je rustig te houden

Vliegangst hebben is verschrikkelijk. Alleen al de gedachte dat je in het vliegtuig moet kan zorgen voor een paniekaanval. Niet fijn. Helemaal niet als je een vakantie hebt geboekt voor de feestdagen terwijl dat juist iets leuks zou moeten zijn. United Airlines was het daar helemaal mee eens en besloot hondjes in te zetten om reizigers te kalmeren die bang zijn.

De vliegtuigmaatschappij zet maar liefst 230 schattige lieve en fluffy honden in tijdens deze feestdagen op verschillende vliegvelden. Zo willen ze ervoor zorgen dat mensen toch naar hun familieleden durven te vliegen tijdens de feestdagen als ze daar eerst vanaf wilden zien. Plus ze willen natuurlijk de mensen die wel hebben geboekt maar er enorm tegenop zien, geruststellen.

De reden dat de honden worden ingezet? Dr. Walter Woolf, dieren consultant verklaart het nader: “Research shows that just petting a dog releases oxytocin, the hormone associated with bonding and affection, and also decreases levels of stress, helps us breathe easier and lowers our blood pressure.” Oftewel, als je een hond aait krijg je een goed gevoel. Dat gevoel verlaagt stress en je bloedruk en het zorgt ervoor dat je beter kunt ademen.

Voor alle mensen die angst hebben is dit een fantastische actie. Voor de mensen die geen angst hebben zijn de honden en puppy’s natuurlijk een heerlijke afleiding tijdens het wachten op het vliegveld. Stiekem zijn we een beetje jaloers op alle mensen die nu vliegen. Alhoewel er wel één klein nadeeltje is: helaas mag je de honden niet meenemen als je het vliegtuig in gaat.

Geniet mee van de schattige foto’s die natuurlijk massaal worden gepost:

Can't get enough dog love from my buddy, Brock : ) @united #unitedpaws #unitedcontest #dia #airport #denver #united

A photo posted by Harrison Steele (@harrisonsteele) on

Expanding my therapy dog visits to the airport! @cle_airport @united #unitedpaws #therapydogadventures

A photo posted by Charlie Entlebucher (@tdcharliedog) on

Met this girl today at the airport! #unitedpaws #flying #homewardbound #dc

A photo posted by Amanda Wilkins (@p0pstart) on

Eve on the other hand LOVES her job! #eve #unitedpaws #unitedcontest #puppylove

A photo posted by Tasha Urban (@artbabe26) on

Having fun at EWR!! #unitedpaws #dogsofinstagram

A photo posted by @lghkora on


Reageer op artikel:
Vliegangst? Deze vliegmaatschappij zet ongelooflijk schattige honden in om je rustig te houden
Sluiten