Life 3 jul 2016 Yasmine Esser

Vliegangst? Dit zijn de allerbeste plekken om te zitten in het vliegtuig

Stap je niet graag in een vliegtuig? Dan ben je niet de enige. Waar sommige mensen wekelijks in een vliegend toestel zitten, ontwijken vele reizigers het confronterende vliegveld. Wij geven je tips voor de meest comfy zitplaatsen om zo je vliegangst te overwinnen.

Angst door geluid

Vliegtuigen maken een herrie. Als je geen last hebt van die huilende baby of snurkende man dan zijn de motoren het wel die je rust verstoren. Helaas kun je dit geluid niet helemaal stoppen. Wél kun je ervoor zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt.

Hoe? De motoren zitten, zoals je waarschijnlijk wel weet, onder de vleugels van het vliegtuig. Ze blazen het toestel als het ware door de lucht. Als je achter de vleugels zit, is het alsof je voor een speaker staat. Kies daarom een stoel aan de voorkant van het vliegtuig voor de vleugels.

Minste turbulentie

Geen geluidsoverlast, maar wel last van turbulentie? Kies een stoel in het midden van het vliegtuig. Dit gedeelte ligt het dichtst bij het zwaartepunt van het toestel. Denk maar aan een wipwap. De twee buitenste punten gaan flink heen en weer terwijl het midden op zijn plek blijft. En zo werkt het ook bij een vliegtuig. Zeg maar dag turbulentie!

De veiligste plek

Vliegen nog steeds spannend? Dan komt hier de gouden tip. De veiligste plek is achterin het toestel in het midden van de rij. Je zit weliswaar tussen mensen in en hebt geen mooi uitzicht, uit onderzoek blijkt dat dit de plek is met de hoogste overlevingskans. Maar wees gerust: de kans dat er echt wat gebeurt is heel klein. No worries.

Heb jij al een vliegreis geboekt? Kies dan alvast de perfecte plek voor een goed begin van je vakantie.

LEES OOK: Binnenkort op reis? 9 x hoe je rustig wordt in een vliegtuig
vliegen-770x462

Reageer op artikel:
Vliegangst? Dit zijn de allerbeste plekken om te zitten in het vliegtuig
Sluiten