Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 17 mrt 2018

9 x herkenbaar als je vliegangst hebt

Je moet er wat voor over hebben om in je bikini op het strand van Ibiza te liggen. Ja oké... je kan met de boot, maar met het vliegtuig gaat dat ongeveer tien keer zo snel. Breekt het zweet jou ook uit als je gaat vliegen? Dan zijn deze negen situaties vast herkenbaar voor jou:

1. Het begint al bij de douane

Je voelt je mega opgefokt terwijl je rustig je spullen in die bakken probeert te leggen. Dat gaat niet want die lui van de luchthaven hebben extreem weinig geduld.

En dan bekruipt je het gevoel dat je misschien iets in je koffer hebt gestopt wat verboden is. Dadelijk zien ze nog hoe zenuwachtig je bent en denken ze dat je drugs meesmokkelt. Help?

2. De twee K’s

Het gevoel dat je moet kakken en kotsen tegelijkertijd terwijl je zit te wachten bij de gate. Puur door de zenuwen en echt heel naar.

3. Het angstzweet breekt je uit

Het zweet breekt je uit, letterlijk. Je handen zijn zeiknat nog voor het toestel los komt van de grond. En dan probeer je nog krampachtig een lollig tijdschriftje vast te houden. En nee, daar lees je toch niet in gedurende de hele vlucht. Je moet tenslotte alert zijn en alle geluidjes nauwkeurig registreren.

4. De vleugels zien er krakkemikkig uit

Voordat het vliegtuig vertrekt wordt er altijd nog een check uitgevoerd om te controleren of alles soepel werkt. En dan opeens valt het je op hoe krakkemikkig die vleugels zijn, echt altijd. Een klein windvlaagje en die vliegels bouncen op en neer alsof ze van papier zijn gemaakt. En dan die schroeven en bouten die het hele bouwwerk bij elkaar moeten houden. Die zijn altijd bruin, verroest dus…

5. Bij een technisch mankement heb je het niet meer

Als de piloot dit omroept weet je dat je de sjaak bent vandaag: ‘We vertrekken wat later vanwege een technisch mankement dat nog moet worden opgelost.’ Waarom de fuck vertrekken we überhaupt als er een technisch mankement is?

6. Je snapt niet waarom de wolken het zicht niet belemmeren

Wolken zijn normaal gesproken al irritant, laat staan als je in een vliegtuig zit, want je ziet NIKS. Hoe kan de piloot dan iets zien?

7. Turbulentie is regelrechte hel

We hit turbulence. En nee, dat doet ons niet denken aan de eens zo populaire hit van Lil Jon uit 2011. Die overigens steengoed is, maar dat terzijde. Dan hebben we het nog niet eens over luchtzakken: regelrechte hel.

8. Bij een bocht denk je dat je er écht bent geweest

Een bocht maken is echt ver-schrik-ke-lijk. Los van dat je letterlijk het gevoel hebt dat je te pletter valt op de grond draait je maag minimaal zes keer om. En bedankt piloot.

9. De WC bezoek je liever niet

Tenzij je écht heel nodig moet. Aanvankelijk denk je nog dat alles goed gaat totdat je doortrekt. Het pleewater wordt zo hard weggezogen dat je weken later nog nachtmerries hebt van het gevoel dat je ook wordt meegezogen uit het vliegtuig. Brrr.

Maar als jij toch zo stoer bent om met al deze angsten te gaan vliegen ben je echt een held. Want eerlijk is eerlijk je komt altijd weer veilig aan. En hoe kom je anders op dat heerlijk warme strand terecht? Geniet van je cocktail. Lees ook nog even deze super handige tips van ons om rustig te worden in het vliegtuig.

Reageer op artikel:
9 x herkenbaar als je vliegangst hebt
Sluiten