Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 jun 2017

Vliegen in stijl? Zo krijg je een gratis upgrade naar businessclass voor elkaar

Je leest het goed: gratis en voor niets. Dat lijkt misschien een prachtige droom, maar deze droom kan uitkomen. Als je je houdt aan deze tips dan vlieg jij geheid volgende keer in businessclass naar jouw volgende bestemming. En zo zit je nog een stukje dichter bij die sexy captain. Winnen.

Victor Charlie Charlie: een nieuwe plek voor jou hier. Een heerlijk glaasje champagne, voedsel dat niet smaakt alsof het gerecycled is en nét even meer beenruimte dan maatje Maxi Cosie: businessclass is jouw ultimate goal tijdens jouw volgende tripje. En zo ga je dit verwezenlijken zonder geld uit te geven.

Reis alleen

Ja, want uit onderzoek van Skyscanner is gebleken dat meer dan 70 procent van het cabinepersoneel een solo-reiziger sneller een gratis upgrade naar businessclass geeft, dan koppels of vrienden. Reis je toch met vriendlief? Dan zijn jullie spontaan op huwelijksreis, want ook het cabinepersoneel is daar gevoelig voor. En ze willen dat lieve stelletje toch de beste vakantie van jullie leven gunnen. Schappelijk.

Zorg dat je er goed verzorgd uitziet

Hoe aantrekkelijk een trainingsbroek en grote trui ook klinkt om in te vliegen (oké, we liegen niet: dit is het fijnste om in te vliegen), kies toch voor een semi en smart casual outfit. Businessclass is natuurlijk super exclusief en daarin willen de vliegtuigmaatschappijen alleen de mensen die dit uitstralen. Zie jij eruit om door een ringetje te halen? Dat betekent dat je twee stappen voor loopt op jouw buurman met vieze trainingsbroek.

Join het Frequent Flyer programma

Niet te verwarren met de Miles High Club, alhoewel dit waarschijnlijk ook wel helpt bij het gratis verkrijgen van een chille plek. Maar het Frequent Flyer programma geeft jouw voorrang op wachtlijsten, bij het inchecken en boarden, bij de bagageafhandeling en een zitplaats naar keuze en toegang tot de echte VIP lounges. Oh en businessclass plekken. Vriendjes van een maatschappij? Dat betekent een goede stoel in het vooruitzicht.

Wees een flexibele speler

Ben jij een flexibel persoon en gewillig jouw plekje af te staan aan iemand anders als het vliegtuig overboekt is? Dan ben je goed bezig, want dit gedrag wordt door vliegtuigmaatschappijen rijkelijk beloond. Een vergoeding waarvan je een maand huur kan betalen is niet gek, maar ook een upgrade op de volgende vlucht misstaat niet. Wel moet je ervoor zorgen dat je geen maaltijd vooraf besteld, want dan wordt het overplaatsen extra werk en daar heeft niemand zin in.

Een gebroken been hebben

Nee, niet doen alsof: als jij echt een pechvogel bent met een breuk, vinden maatschappijen je soms zielig en zullen ze je een upgrade geven. Geluk bij een ongeluk heet dat. Bofkont. Soort van.

Kom te laat of te vroeg

Als een vlucht overboekt is, kan dit twee kanten opgaan. Als jij als een van de laatste incheckt, heb je door de overboeking namelijk kans om een plekje in business te vangen. Maar hetzelfde geldt als je vroeg komt. De grondstewardessen weten namelijk dat deze vlucht overboekt is en kunnen daarom beslissen om alvast de goede plekjes weg te geven aan de eerste mensen die inchecken.

Volg jij bovenstaande tips op, dan is dat plekje in die chille stoelen en de kaviaar op 38 duizend voet hoogte ineens heel dichtbij. Vliegen was natuurlijk altijd al een feest, maar dit is pas écht in stijl arriveren.

Dit is ook handig om te weten in het vliegtuig: Dit is waarom iedereen tomatensap in het vliegtuig bestelt

Reageer op artikel:
Vliegen in stijl? Zo krijg je een gratis upgrade naar businessclass voor elkaar
Sluiten