Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 29 sep 2018

Dit wil je weten: De beste tijd om je kerstvakantie te boeken voor weinig geld

Nu de zomervakantie officieel voorbij is, gaan we ons bezighouden met de volgende belangrijke periode: kerst. Veel mensen vluchten graag van de kou in december. Daarom is het wel zo fijn om te weten wanneer de perfecte tijd om te boeken is.

Ideale tijd kerstvakantie boeken

Het blijft lastig om in te schatten wanneer de beste tijd is om je vakantie te boeken. Vaak boeken we last-minute omdat je dat een goede deal zou krijgen, maar dan loop je ook het risico dat het juist veel duurder is. Te vroeg boeken vinden we vaak eng, omdat we bang zijn dat het later nog goedkoper wordt.

Het blijft altijd gokken. Tot nu dan, want Skyscanner heeft onthuld dat de beste tijd om je wintervakantie te boeken, dertien weken van tevoren is. Dan zou je de beste prijs hebben, waardoor je die zuurverdiende centjes uitgeeft aan leuke dingen (lees: wijn) op je vakantie.

Dus eigenlijk is het nú het moment om dat reisje te boeken. Dat betekent dus een beetje opschieten met het kiezen van je droombestemming.

Veel wintervakanties

Vorig jaar zijn maar liefst 3,9 miljoen mensen naar het buitenland gevlogen in december. Dat laat maar weer zien hoe graag we allemaal even lekker weg willen in de koude winter. Of je nu op vakantie gaat, of je familie met kerst in het buitenland opzoekt, de sfeer op die vliegvelden is dan altijd zo gezellig.

Ondanks dat september/oktober dus blijkbaar de voordeligste periode is om te boeken, is het zo te dat 29 procent van onze Britse buurtjes liever een last-minute boekt tijdens de maanden november en december. Lisa Tyndall, manager bij Skyscanner zegt: “Looking at our flight data we can see that the best time to book flights for Christmas tends to be 13 weeks in advance… which could save travellers up to 29%.” Dat is dus bijna 30% meer geld dat je uit mag geven aan leuke dingen, zoals shoppen.

Niet tijdens kerst boeken

Lisa vertelt ook: “Christmas Day has long been believed to be the cheapest day over the festive period [to fly], however, our data is showing the reverse to be true and it is in fact the most expensive day.”

Skyscanner laat ons ook weten dat 25 december de prijzen van vliegtickets maar liefst 24 procent hoger zijn dan normaal. Tenminste, voor de vluchten tussen 16 en 31 december. Dat betekent dat het dus niet zo heel verstandig is om last-minute een reisje voor oud en nieuw te boeken.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dit zijn de leukste enkellaarzen voor de herfst/winter 2018 dus pak je pinpas er maar bij

Pretty52

Reageer op artikel:
Dit wil je weten: De beste tijd om je kerstvakantie te boeken voor weinig geld
Sluiten