Gina Koninkx
Gina Koninkx Travel 31 mei 2019

Voor eens en voor altijd: dít is het gunstigste moment om je vliegtickets te boeken

Als je nog goedkoop weg wel deze zomer wordt het tijd om je vliegtickets te gaan boeken. Het liefst voor juli in dat geval want dan heb je nu het beste moment te pakken. Uit onderzoek blijkt dat er namelijk een groot verschil zit in de prijs van je vliegticket, afhankelijk van wanneer je boekt.

Als jij deze zomer met je blote billen op het strand wil zitten en uit een kokosnoot wil drinken kun je maar beter een reis naar een warm oord boeken. Als je in juli weg wil is dit het beste moment om je vliegtickets te boeken.

Wanneer je het best je vliegtickets kan boeken

Het is natuurlijk logisch dat je in december al in gedachten op een warm strand in Azië zit. Het liefst boek je in de kerstvakantie je zomervakantie zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Toch kun je dat beter niet doen want je betaalt op dat moment ongeveer 15% meer voor je ticket en dat is best veel geld.

Uit onderzoek van Vakanties.nl is gebleken dat je het beste tussen de acht en vier weken voor vertrek je vliegtickets kunt boeken. Daarvoor en daarna stijgen de prijzen en dat geld hou je liever over voor een fijne shopsessie met je vriendinnen.

Vliegen op een bepaalde dag

Het maakt ook nog uit op welke dag je vliegt. Je bespaart nog nét wat meer centen door op een dinsdag of woensdag te vliegen. Redelijk veel dingen om rekening mee te houden dus maar als je echt lowbudget wil reizen wel een hele goede tip om in je achterhoofd te houden.

Klaar om te boeken en op zoek naar inspiratie? Hier lees je welke vakantiebestemming het beste bij jou past op basis van je horoscoop.

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: dít is het gunstigste moment om je vliegtickets te boeken
Sluiten