Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 29 okt 2015

Dit is de allerleukste en makkelijkste manier ooit om af te vallen

Alles wat met verliefdheid of liefde heeft te maken staat in verband met je buik. Denk maar eens over de volgende uitspraken na: 'vlinders in je buik', 'liefde gaat door de maag' en 'buikpijn van de verliefdheid'.

We hebben het vaak over de love pounds die we erbij hebben gekregen sinds we een relatie hebben. We gaan nou eenmaal meer uiteten en het gezegde ‘liefde door de maag’ gebruiken we dan ook keer op keer als excuses. Terwijl als we net verliefd zijn we geen hap door onze keel krijgen en ook niet van onze nieuwe liefde kunnen afblijven. How did this come?

Het blijkt dat de hormonen die ons lichaam aanmaakt als we verliefd worden onze eetlust onderdrukt. Hierdoor hebben we letterlijk het gevoel dat we geen hap door onze keel krijgen. Het is te vergelijken met het zenuwachtige gevoel wat je hebt vlak voor een presentatie of een ander belangrijk moment. Je bent eigenlijk de hele tijd een beetje opgewonden en nerveus vanwege je nieuwe crush.

Het onderzoek monitoorden het gedrag en eetpatroon van 25 jonge mannen. De helft van de deelnemers had overgewicht of zelfs obesitas en de andere helft was op een normaal, gezond gewicht. De eerste groep kregen een oxytocine nasale spray toegediend. Dit is een hormoon wat onze hersenen aanmaakt tijdens intieme handelingen zoals seks, zoenen en knuffelen. De andere groep kreeg een placebo, kortom waar géén merkbare werking in zat verwerkt.

Nadat de eerste groep de nasale spray hadden gebruikt kregen de mannen grote maaltijden te eten. De onderzoekers keken hoeveel calorieën elke individuele man consumeerde. Ze keken ook naar wat de andere groep deed, die een placebo had gekregen.

En wat bleek? De groep die de oxytocine nasale spray hadden gebruikt waren geneigd om minder te eten en hun metabolisme en insuline level steeg terwijl ze aten.

We kunnen daarom concluderen dat zodra je verliefd bent, je meer intimiteit hebt met je lover en je door die geweldige hormonen die dan vrijkomen, afvalt. Wij raden je daarom vooral aan om zoveel mogelijk het verliefde stel uit te hangen. Ook als anderen helemaal gek worden van jullie kleffe gedoe. Your mind and body will thank you

Reageer op artikel:
Dit is de allerleukste en makkelijkste manier ooit om af te vallen
Sluiten