Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 mrt 2018

Vloek je, drink je veel wijn, ga je laat naar bed en ben je rommelig? Dat zijn tekenen van intelligentie

Ha, jij dacht misschien dat vloeken, veel alcohol drinken, laat naar bed gaan en rommelig zijn, slechte eigenschappen waren. Maar omarm deze karaktertrekken juist. Want het zijn allemaal tekenen van intelligentie volgens onderzoekers.

Misschien heb je al hopeloos vaak geprobeerd om netter te zijn, minder grof te praten, te minderen met alcohol en eerder naar bed te gaan. Tevergeefs. Maar het geeft niet. Wetenschappers zeggen dat dit allemaal wijst op dat je slim bent.

Mensen die vloeken, drinken, laat slapen en rommelig zijn, zijn intelligenter

Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat nachtbrakers intelligenter zijn. Zoals dit onderzoek in Psychology Today. En uit ander onderzoek, getiteld ‘Why Night Owls are more Intelligent’, blijkt dat avondmensen misschien nog wat minder goed uit de verf komen tijdens hun school- en studieperiode, maar later komen met een inhaalslag.

Fuck yeah

Ook als je regelmatig vloekt, ben je een smartcookie. Je hebt zelfs een grotere woordenschat, zo blijkt uit onderzoek van Marist College en Massachusetts College of Liberal Arts.

En dan zijn er nog de onderzoeken waaruit blijkt dat rommelige mensen intelligenter zijn. En ook nog eens creatiever.

Misschien zit jij liever met een glas wijn op een terras dan dat je de chaos in je huis aanpakt. Ach ja, dat is ook dat is weer een teken van een hoog IQ.

Reageer op artikel:
Vloek je, drink je veel wijn, ga je laat naar bed en ben je rommelig? Dat zijn tekenen van intelligentie
Sluiten