Gedraag jij je altijd heel jong? Dan hebben we heel goed nieuws voor je

Voel jij je jonger dan je bent? Dan moet je vast ook altijd je identiteitskaart laten zien wanneer je een flesje wijn wilt afrekenen bij de supermarkt. Irritant misschien, maar het is hartstikke gezond en logisch tegelijkertijd.

Dit blijkt uit recent onderzoek van BBC. Een aantal wetenschappers pleit namelijk voor het verlengen van de pubertijd tot vierentwintig jaar. Dat is best goed nieuws, toch?

Voel jij je jonger dan je bent?

Wanneer jij je nog steeds achttien voelt en jij geen spat veranderd bent door de jaren heen, ben jij een van velen. Het is volgens onderzoek namelijk helemaal niet gek dat twintigers zich anno 2018 een stuk minder snel volwassen voelen dan vroeger.

BBC meldt dat de wetenschappers stellen dat het kader voor volwassenheid uitgebreid moet worden. Ze willen graag dat je tot je vierentwintigste levensjaar beschouwd wordt als een puber. Want volgens hen kun je tegenwoordig helemaal niet volwassen genoemd worden wanneer jij de achttien verjaardagskaarsjes uitblaast.

Van achttien naar vierentwintig

De reden is verrassend en logisch tegelijkertijd. Vroeger leefde men korter dan nu, waardoor vrouwen bijvoorbeeld veel sneller kinderen kregen. Wanneer je achttien was, was het de standaard om al een of meerdere kinderen te hebben. Dan kon je dus ook wel echt als volwassen worden beschouwd.

Anno 2018 is het andere koek. Als je achttien bent, ben je net klaar met het behalen van je middelbare school diploma. De toekomst ligt nog helemaal open en je gaat nog studeren.

Later volwassen

Volgens de wetenschappers is het dus tegenwoordig veel logischer om mensen vanaf hun viertentwintigste als volwassen te beschouwen. Want dan is de gemiddelde twintiger klaar met studeren en kan het volwassen leven pas echt beginnen.

Het onderzoek leest: ‘Hoewel veel wettelijke voorrechten voor volwassenen vanaf 18 jaar beginnen, vindt het overnemen van rollen en verantwoordelijkheden voor volwassenen meestal pas later plaats.’

Studententijd

Eigenlijk klinkt dit ons heel logisch in de oren. Want ons gedrag tijdens onze studententijd was niet echt heel volwassen te noemen. Maar wel memorabel, hilarisch en geweldig.

En ja, wij voelen ons inderdaad nog steeds jonger dan we zijn. Maar daar hoeven we ons helemaal niet voor te schamen – we zijn kennelijk gewoon hartstikke modern. Ha.

Serieus?! Je oogkleur bepaalt hoeveel alcohol je drinkt volgens onderzoekers

Elite Daily

Reageer op artikel:
Gedraag jij je altijd heel jong? Dan hebben we heel goed nieuws voor je
Sluiten