Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 29 jan 2016

Voelt hij niet hetzelfde? Het is het waard om te wachten

Je voelt de aantrekkingskracht tussen jullie. Je voelt de spanning, je kunt het bijna aanraken. Je bent zo hoteldebotel dat je je niet kunt voorstellen dat hij niet hetzelfde voelt. Maar toch ziet hij het anders. De timing is verkeerd. Soms zal het nooit wat worden. Maar soms helpt geduld hebben.

Vaak geef je liefde al op voordat de ander de kans heeft gekregen om jou echt leuk te gaan vinden. Je gelooft dat liefde iets magisch is wat er is of wat er niet is. En als het er niet is, stop je snel met proberen, omdat je bang bent een blauwtje te lopen. Maar liefde kan groeien en soms is het het waard om te wachten.

Neem de tijd om zijn vertrouwen te winnen

Misschien komt hij net uit een relatie. Misschien heeft hij nare datingervaringen gehad. Dan zal het voor hem moeilijker zijn om zich open te stellen voor een nieuwe liefde. Het is niet dat hij niet verliefd wil worden, meer dat hij sceptisch en voorzichtig is. Neem daarom de tijd en wacht tot hij er klaar voor is om zich open te stellen.

En luister goed

Roep niet meteen ‘dat heb ik ook’ om vervolgens een heel verhaal over jezelf af te steken. Nee, stel vervolgvragen. Iedereen wil namelijk graag over zichzelf vertellen. Zo voelt hij zich geliefd en gewaardeerd. Bovendien zal hij jou associëren met positieve gevoelens.

Houd oogcontact

Niet voor niets bestaat flirten voor een groot deel uit oogcontact maken, wegkijken en vervolgens weer oogcontact maken. Uit wetenschappelijk onderzoek uit 1989 blijk dat je met oogcontact kan zorgen dat iemand je leuk vindt. In de studie werden een man en een vrouw die elkaar niet kenden verliefd nadat ze elkaar twee minuten in de ogen hadden gekeken.

Volgens de onderzoekers omdat er dan fenylethylamine wordt aangemaakt in de hersenen. Dit is een stof die mensen hebben als ze verliefd zijn. Ook interessant: de stof komt ook voor in chocolade, kaas en rode wijn. Wellicht een idee om samen een kaasplankje met rode wijn te nuttigen.

LEES OOK: Oelala! Dit zegt je sterrenbeeld over hoe je kust

Reageer op artikel:
Voelt hij niet hetzelfde? Het is het waard om te wachten
Sluiten