Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 21 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Doe het vooral voor jezelf en niet voor je partner: 4 redenen waarom voetbal kijken het helemaal waard is

‘GOOOOOAAAAL’, je schrikt ja ka-pot. Snapt vooral niet waarom de mannen in huis zo wild rondrennen als losgeslagen honden. Het is toch maar een spelletje? Het is inderdaad een spelletje en bovendien een héél leuk spelletje. Je moet er even de lol van inzien want dan wordt voetbal kijken binnen de kortste keren jouw favoriete bezigheid.

Als je samenwoont met een man weet je hoe vaak voetbal aanstaat op de kijkbuis. Kun je het zelf ook maar beter leuk gaan vinden.

Voetbal kijken

Voetbal kijken, veel vrouwen hebben er een hekel aan. En onze tegenpolen vinden het onwijs leuk. Geloof ons, als je je er een beetje in verdiept wordt het ook jouw favo bezigheid.

1. Knappe mannen op het veld

Uhm, hallo. Reden nummer één om te kijken is de stortvloed aan mooie mannen op je beeldscherm. Bij elke voetbalclub spelen wel een paar wonderschone mannen en de camera weet deze altijd haarfijn én scherp vast te leggen op de televee. Dus of je nou naar La Liga kijkt of een potje uit de Bundesliga: knappe koppen niet te stoppen.

Ken je deze knappe koppies al? Oelala! Deze knappe mannen stonden in de finale van het WK

2. Support het vrouwenvoetbal

Wie heeft gezegd dat wij het over mannenvoetbal hebben? Onze vrouwen kunnen namelijk ook nog wel wat kijkcijfers en support gebruiken. Heel Nederland was om toen ‘onze vrouwen’ wedstrijd na wedstrijd wonnen.

3. Begrijp het spel

Als je de spelregels eenmaal begrijpt, héél moeilijk is dat echt niet, wordt het vanzelf leuker om naar voetbal te kijken. Sterker nog, je gaat er zo in op dat ook jij straks op de bank staat te springen en schreeuwen voor je club.

4. Leuke bijkomstigheid: trots vriendje, broertje of vader

En hoewel je voetbal kijken vooral voor jezelf doet, zullen de mannen om je heen toch wel trots op je zijn. Ooit een vader horen praten over zijn dochter die verstand heeft van voetbal? Wil. Je.

Reageer op artikel:
Doe het vooral voor jezelf en niet voor je partner: 4 redenen waarom voetbal kijken het helemaal waard is
Sluiten