Voga is de nieuwe, nog leukere vorm van yoga en wij zijn fan

Schrik niet in hoe erg je je hierin gaat herkennen: je bent gek op yoga en eigenlijk ook op dansen, maar bent niet handig genoeg voor het normaal volgen van de hiphop lessen die je eigenlijk wilde doen. Ja, ben jij dat? Dan is VOGA het misschien helemaal voor jou. Wat het precies is? Dat lees je hier.

De trend is helemaal gaande in het Westen. VOGA zou de combinatie moeten zijn tussen yoga en voguing, een dansstijl die zich ontwikkelde in New York ten tijde van Madonna. De vinder van VOGA, Juliet Murrel, is al vijftien jaar yoga instructrice en had last van chronische vermoeidheid. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, startte ze haar eigen VOGA klas.

Juliet begon met het geven van lessen die binnen no time vol liepen. Juliet kreeg weer energie en haar leerlingen blijkbaar ook, want haar lessen zijn niet aan te slepen.

Helaas bestaat VOGA nog niet in Nederland, maar waar wachten we nog op? Een geweldige DJ en een beetje dansen en yoga’en tegelijkertijd. Leuker fit worden bestaat waarschijnlijk niet. Wij kunnen niet wachten tot we ons ook hier voor haar klasjes kunnen inschrijven (en als je echt niet kunt wachten zul je haar lessen moet gaan volgen in New York, ook geen straf natuurlijk). Fit worden hoeft dus echt geen straf te zijn, aldus Juliet.

Reageer op artikel:
Voga is de nieuwe, nog leukere vorm van yoga en wij zijn fan
Sluiten