Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 24 januari 2017

Voldoe je aan deze 10 kenmerken? Dan ben je super intelligent

Je gaat laat naar bed, houdt van katten en ben ietwat slordig. Herkenbaar? Dan kun jij wel eens behoren tot de groep super intelligente mensen. Experts hebben de verrassende tien kenmerken van onwijs intelligente mensen met ons gedeeld:

1. Je bent linkshandig

Linkshandig zijn is niet altijd heel handig (the struggle met een schaar en de muis van je computer). Maar, linkshandigen zijn wél beter in wiskunde. Psychologen van de University of Liverpool en de University of Milan deden onderzoek naar 2300 studenten in Italië, met een leeftijd van zes tot zeventien jaar. Zij moesten een aantal wiskundige problemen oplossen. Daaruit bleek dat linkshandigen een beter scoorden dan rechtshandigen.

2. Je bent slordig

Je kamer is een vuilnisbelt en je bureau ligt vol met papier, make-up en etensresten. Opgeruimd staat misschien netjes, maar in termen van productiviteit kun je beter een slordig bureau hebben. Een slordig bureau leidt namelijk tot helder nadenken, concludeerden onderzoekers. Wanneer je in de chaos zit, word je gedwongen om helderder na te denken. Albert Einstein en Roald Dahl staan hier bekend om.

3. Je scheldt veel

Heerlijk, zo af en toe even schelden. Ook al heeft moeders je geleerd het niet te doen. Maar, als je het regelmatig doet, dan ben je slimmer. Het duidt namelijk op een groter vocabulaire. Mensen die taboewoorden durven te gebruiken, zijn vlotter in het spreken. Nee, je bent niet dom als je veel scheldt. Je behoort tot de slimpies.

4. Je bent grappig

Er is een sterke link tussen humor en intelligentie, kwamen psychologen van de University of Aberystwyth en de University of Mexico achter. Een goed gevoel voor humor is seksueel aantrekkelijk omdat het linkt aan intelligentie, creativiteit en andere ‘goede genen’. Humor wordt vooral gelinkt aan verbale intelligentie, aangezien humor verbaal is. Die ene grappige opmerking maken precies op het goede moment vereist enige intelligentie.

5. Je gaat laat naar bed

De nachtbrakers onder ons zijn intelligenter dan de vroege vogels. Onderzoek heeft ook aangetoond dat nachtbrakers slimmer én rijker zijn. In de nacht kom je tot creatievere oplossingen en nachtbrakers denken abstracter dan mensen die standaard om tien uur naar bed gaan.

6. Je heb in je tienerjaren geen seks gehad

Was je braaf in je tienerjaren? Onderzoekers aan de University of North Carolina kwamen erachter dat tieners die zich nog even gedeisd hielden, slimmer zijn. Zij scoorden het hoogst met een vocabulaire test. Zelfs kusjes geven en handjes vasthouden werd meegenomen in de test. Dit leidde al tot een lagere score in intelligentie. Oké.

7. Je maakt je zorgen

Mensen die zich vaak zorgen maken schijnen verbaal intelligenter te zijn, volgens onderzoek. Als je veel nadenkt over je toekomst of over negatieve gebeurtenissen dan is er een grote kans dat jij een slimpie bent, volgens onderzoekers van de Lakehead University in Ontario.

Maar, denk je juist veel na over sociale situaties, ongemakkelijkheid of hoe je eruit ziet: deze groep scoorde lager op verbale intelligentie.

8. Je bent geneigd bescheiden te zijn

Minder competente mensen schatten zichzelf vaak slimmer in dan dat ze echt zijn. Terwijl competente mensen zichzelf juist lager inschatten. Daarom zijn onwetende mensen vaak vol zelfvertrouwen. Ook wel het Dunning-Kruger effect genoemd.

9. Je bent de oudste thuis

Een onderzoek afkomstig uit Oslo toonde in 2007 aan dat de oudste thuis vaak een hoger IQ heeft dan de jongere broertjes en zusjes. De jongste thuis is echter vaker gezonder.

10. Je bent een kattenvrouw

De eeuwige strijd of katten of honden de beste harige metgezellen zijn. Een studie uit 2014 claimt dat mensen met katten slimmer zijn dan mensen met honden. Mensen met katten zouden gevoeliger en meer open-minded zijn dan mensen met honden – die weer energieker zijn. De Carroll University in Wisconsin deed de intelligentie test en ja, kattenvrouwen scoorden écht hoger.

LEES OOK: Dit is wat je horoscoop zegt over hoe slim je bent

Reageer op artikel:
Voldoe je aan deze 10 kenmerken? Dan ben je super intelligent
Sluiten