Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 mrt 2017

Volg deze regels en je zult nooit meer een gebroken hart hebben

Het is je te vaak overkomen. En de laatste keer dat je een gebroken hart had en de wereld een donkere, nutteloze plek was geworden, dacht je: dit. nooit. meer. Maar hoe doe je dat, zorgen dat je je hart niet weer hoeft te lijmen? Volg simpelweg onze regels en je zult nooit meer een gebroken hart hebben.

Behandelt hij je als een kl**tzak? Blijf dan niet

Belt of appt hij je alleen als het ’s avonds donker is en de meeste mensen al op één oor liggen? Komen jullie zelden uit de slaapkamer? En doet hij eigenlijk niets om jou gelukkig te maken? Niets liefs, geen romantische dates. Tja, dan behandelt hij je ten eerste niet goed en ten tweede ziet hij jou waarschijnlijk meer als een booty call. Hoe leuk en grappig je hem ook vindt, we kunnen maar één ding zeggen en dat is: wegwezen.

Wees niet bang om single te zijn

Single zijn kan eng zijn, omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Je weet nooit wanneer je de man van je dromen tegenkomt. En je grootste angst is misschien wel dat je hem nooit tegenkomt.

Maar op een dag zul je terugkijken op je leven en misschien wel beseffen dat dit de mooiste tijd van je leven was. Want als single zijn er geen regels. De enige persoon waarmee je rekening houdt ben jezelf. En je kunt zo spontaan en impulsief zijn als je zelf wilt. De vrijheid is eindeloos en dat is iets waar je later – wanneer je gesetteld bent en huisje, boompje, beestje hebt – nog wel eens flink naar kunt terug verlangen.

Neem geen genoegen met gemengde signalen

We kennen allemaal de man die wel zegt dat hij geen relatie wil, maar die je toch maar berichtjes blijft sturen. Soms een tijdje niet en dan ineens zegt hij weer iets onwijs liefs waardoor je dagen loopt te zweven. Hij slingert je heen en weer tussen euforie en depressie.

Maar neem geen genoegen met dit soort gemengde signalen. Als hij het echt serieus meende met jou, dan deed hij wel meer zijn best. Dat klinkt hard, maar daardoor besef je wel dat hij jouw tijd niet waar is. Als je blijft hangen is de kans groot dat hij je hart breekt en dat hoef je helemaal niet te laten gebeuren. Vraag hem wat hij nou echt wil. Of kies sowieso eieren voor je geld. Je kunt beter krijgen, girl.

Verwar lust niet met liefde

Soms kun je je onwijs aangetrokken voelen tot iemand. Je komt iemand tegen en het lijkt of je door de ruimte heen naar hem wordt toegezochten. Het is allesverslindend. Het liefst wil je je er helemaal aan overgeven, want het voelt zo goed. En lekker.

En soms kom je iemand tegen die meer een ‘fuckbuddy’ is dan een potentieel partner. Gewoon, een scharrel, al begin je daar langzaam anders over te denken.

In beide gevallen is het lastig om je hoofd koel te houden. Je denkt misschien wel: dit is slechts lust, dit gaat alleen om seks, om fysieke aantrekkingskracht. Maar na een tijdje ga je toch fantaseren hoe het zou zijn als je bij hem zou intrekken. Je vraagt je af of zijn sterrenbeeld goed matcht met de jouwe. En je denkt al na over jullie toekomstige baby’s.

Maar stop. Het kan natuurlijk. Tuurlijk. Liefde en lust kunnen heel goed samen gaan en dat is waar iedereen van droomt. Maar soms is lust gewoon lust. Soms is er geen klik, hebben jullie niet dezelfde interesses, en heb je niet het gevoel dat je totaal jezelf kunt zijn. Houd dat in je achterhoofd als je wilt dat je hart heel blijft.

En toch: bouw geen al te hoge muur om je hart

Als je hart meerdere malen is gebroken, is de kans groot dat je voorzichtig wordt, heel voorzichtig. En een beetje oppassen en niet meteen op een roze wolk de zevende hemel is zweven is inderdaad slim. Maar toch, bouw geen al te hoge muur om je hart heen.

Want als je zo bang bent dat je hart wordt gebroken, dan zul je het ook nooit meer kwijtraken aan de persoon die er wel goed voor zorgt. Als je zo bang en voorzichtig bent, zul je niet de liefde vinden die je wilt en verdient.

Het slechte nieuws is, liefde is altijd een risico. Zonder risico geen vlinders. Ja, pas op de foute mannen, de bad guys en de laffaards die je aan het lijntje houden. Maar kom je iemand tegen die je hele leven op de kop zet, zeg dan niet meteen ‘nee’.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Dan vind je dit misschien ook leuk: Dit is waarom je een man die je aan het lijntje houdt beter kunt laten gaan ook al is het zo moeilijk

Reageer op artikel:
Volg deze regels en je zult nooit meer een gebroken hart hebben
Sluiten