Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 28 januari 2017

Volgens de oudste vrouw ter wereld (117) is single blijven hét geheim

Single ladies, vergeet de mannen. Want jullie hebben een lang en gelukkig leven voor je. Single zijn, dat is namelijk de sleutel tot oud worden. Dat zegt althans Emma Morano en zij kan het weten. Zij is namelijk onlangs 117 jaar geworden en is de oudste vrouw ter wereld.

Hoe langer je er over nadenkt, hoe bijzonderder het lijkt te worden. De Italiaanse Emma werd namelijk op 29 november 1899 geboren. En ze is hier mee de enige vrouw die leeft die drie eeuwen heeft gemaakt.

Emma is wat je noemt een sterke en onafhankelijke vrouw. Ze trouwde namelijk wel, in 1930, maar scheidde acht jaar later weer van haar man. En daarna is ze vrijgezel gebleven. Ze wilde niet meer gedomineerd worden door een man, en terecht als je het ons vraagt.

Single zijn is het geheim

Single zijn en blijven is volgens Emma dan ook de sleutel tot een lang leven. Want verder doet ze niet zo veel bijzonders. Ze eet zelfs bijna geen groente, maar wel veel eieren en koekjes. Niet zo veel, want ze heeft geen tanden meer. Ook houdt ze wel van een glaasje brandy.

117 jaar worden

Daarom: trommel al je single vriendinnen op en proost samen met een glas brandy op jullie zelf. Want zonder man is het leven in ieder geval veel langer.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit is waarom je de man die je hart brak dankbaar mag zijn

Reageer op artikel:
Volgens de oudste vrouw ter wereld (117) is single blijven hét geheim
Sluiten