Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 7 okt 2016

Volgens experts betekent dít zinnetje meer dan ´Ik hou van jou´

Als je in een relatie zit wacht je vol verwachting op de verlossende en alles bepalende zin uit je lovers mond: ´Ik hou van jou´. Want als hij dát heeft gezegd, dan is jullie relatie echt bevestigd en zitten jullie in hoger level samen. Ergens wel waar, maar volgens expert heeft dit zinnetje pas écht betekenis in een relatie:

´Hoe kan ik je helpen?´

Het zinnetje ´Hoe kan ik je helpen?´ heeft volgens de experts de grootste betekenis in de relatie. Mensen willen van nature namelijk niet uit zichzelf om hulp vragen. En als de persoon waar je zo van houdt je hulp aanbiedt is dat hartverwarmend.

Psycholoog Jane Greer legt het ons uit:
´Hoe kan ik je helpen?´ bevat namelijk vijf belangrijke kernelementen: Je bent ingespeeld op je partner, je bent je bewust van waar hij of zij op dat moment doorheen gaat, je denkt na over zijn of haar gevoelens en verlangens, je laat je empathische vermogen zien én wilt hem helpen op een concreet level.

Het is misschien niet het meest romantische zinnetje wat je kan uitspreken naar of ontvangen van je lover. Maar in dat praktische zinnetje schuilt een hele loop liefde.

Voor als je wilt huilen van ontroering:Liefde overwint alles: ‘Ik woonde net samen met mijn vriend toen het noodlot toesloeg: kanker’

Reageer op artikel:
Volgens experts betekent dít zinnetje meer dan ´Ik hou van jou´
Sluiten