Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 24 mrt 2016

Volgens onderzoekers is dit de állerbeste manier om te stoppen met roken

Ai, een sigaretje kan zo vreselijk lekker zijn. Maar toch denk je regelmatig na over het voorgoed stoppen met roken. Want je wilt uiteindelijk niets liever dan gezond en mooi oud worden. Gelukkig hebben onderzoekers het antwoord over hóe je het allerbeste kan stoppen met roken: cold turkey

Géén hulpmiddelen

Wetenschapper Nicola Lindson-Hawley van de Oxford University deed onderzoek naar de allerbeste manier om te stoppen met roken. Ze deed het onderzoek zo, dat er door de proefpersonen geen gebruik werd gemaakt van hulpmiddelen zoals boeken, acupunctuur, nicotine-pleisers, enzovoorts.

Ze onderzochten een groep van bijna zevenhonderd rokers, waarvan élke roker minstens vijftien sigaretten per dag rookten. De zevenhonderd proefpersonen werden in twee groepen opgedeeld en kregen allemaal een dag waarop ze gestopt moesten zijn met roken.

De ene groep moest in die twee weken rustig afbouwen, terwijl de andere groep de opdracht kreeg om door te roken tot de stopdag, aan het einde van de twee weken.

Cold Turkey werkt het állerbeste

Het onderzoek kwam met verrassende resultaten die wij misschien al véél eerder hadden willen weten. De proefpersonen die abrupt stopten met roken hadden 25 procent méér kans om het vol te houden. Uiteindelijk bleek ook nog eens de helft van die groep proefpersonen écht van het roken af te zijn. Terwijl slechts 39 procent van de afbouwers voorgoed van het roken af bleek.

Ben jij van plan om weer een poging te wagen om voorgoed gedag te zeggen tegen roken? Dan zit er niets anders op om hardcore, cold turkey te stoppen. Misschien niet makkelijk, maar het is voor een héél goed doel: jezelf.

LEES OOK: Ehm, blijkbaar kunnen we nu allemaal stoppen met roken tijdens onze slaap

Reageer op artikel:
Volgens onderzoekers is dit de állerbeste manier om te stoppen met roken
Sluiten