Volwassen maar toch nog last van puistjes? Zo zeg je ze voor altijd vaarwel

Dramatisch. Alsof het tijdens je pubertijd al niet erg genoeg was zijn de pukkeltjes weer terug of in het ergste geval nooit weggegaan. Eens, het is niet eerlijk. Maar we kunnen het maar beter accepteren en naar een oplossing zoeken. Een aantal dingen die je langs moet gaan als je last hebt van adult acné.

Is het je pil?

In de meeste gevallen helpt de pil juist om acné te bestrijden. Maar een enkele uitzondering zorgt juist voor het tegenovergestelde effect. Het schopt namelijk hoe dan ook je hormoonhuishouding door de war en dat kan vervelende effecten hebben. Check dus eerst of het ligt aan je pil. Ook kan het zijn dat je extra gevoelig bent voor acné sinds je gestopt bent met slikken. Is dat geval kun je aan je huisarts vragen een lage dosis voorgeschreven te krijgen voor vast gebruik.

Is het je dieet?

Veel mensen zijn stiekem veel gevoeliger voor wat ze eten dan ze denken. Een koolhydraat en suikerrijk eetpatroon komt vaak overeen met een moeilijke huid. Ook alcohol heeft groot effect op de staat van je huidje. Let dus goed op waar je gevoelig op reageert. Melkproducten hebben zo ook soms invloed op het uitbreken van acné. Speel een beetje met je dieet en kijk of het weglaten/ vervangen van bepaalde voeding een positief effect oplevert.

Zijn het de producten die je gebruikt?

Vette moisturizers kunnen er voor zorgen dat je poriën verstoppen en sommige huidjes reageren niet goed op melkachtige gezichtsreinigers. Blijf dus uitproberen tot je de juiste producten hebt gevonden en vraag anders om advies bij je schoonheidsspecialiste.

Hoe vervelend acné ook is, het is niet voor eeuwig. Door goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren is er altijd mogelijkheid tot enige verbetering.

Reageer op artikel:
Volwassen maar toch nog last van puistjes? Zo zeg je ze voor altijd vaarwel
Sluiten