Redactie
Redactie Love & Seks 24 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Hoe je de vonk in je relatie terugbrengt als je je begint te vervelen

Je bent al tijden samen met je lover en ja, jullie zijn nog steeds dol op elkaar. Toch voel je je na een tijdje… verveeld? Maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige die dit weleens meemaakt. Met de volgende tips breng je de vonk weer terug in je relatie.

De beginfase van jullie relatie is een keer voorbij. Dit betekent echter niet dat jullie geen moeite meer voor elkaar hoeven te doen. Wil je je niet vervelen in je relatie? Lees en leer.

Blijf leuke dingen doen in je relatie

Hoe lekker en verleidelijk het ook is om op een vrijdagavond na een lange werkdag samen op de bank te kruipen, blijft het belangrijk om samen leuke dingen doen. Kies een keer voor een avondje uit. Wil je toch graag een film kijken? Kies er dan voor om naar de bioscoop te gaan in plaats van een avondje Netflix op de bank. Probeer ook eens te experimenteren. Ga niet elke keer uiteten, maar doe bijvoorbeeld iets actiefs, zoals karten of lasergamen.

Geen zin om het huis uit te gaan? Geen probleem. Voor leuke dingen hoef je niet altijd naar buiten te gaan. Duik samen de keuken in en maak de lekkerste gerechten. Haal je oude bordspellen naar beneden en plan een ouderwetse spelavond in. Misschien zijn jij en je partner al een paar jaar verder in jullie relatie, maar blijf ervoor zorgen dat het leuk blijft om samen te zijn.

Blijf elkaar leren kennen

Na een paar jaar samen zijn denken jullie alles over elkaar te weten. Hierdoor raak je sneller in een sleur. Zorg tijdens je relatie dat jullie geïnteresseerd blijven in elkaars leven. Vraag naar elkaars dag, hobby’s en families. Blijf nieuwsgierig in het leven van jouw partner.

Geef elkaar ruimte in een relatie

Dat je een relatie hebt betekent niet dat het de bedoeling is dat jullie elke moment van de dag samen horen te zijn. Geef elkaar ook tijd apart. Elke dag samen zijn zorgt er juist voor dat jullie sneller verveeld raken aan elkaar en is de kans op irritaties groter. Lekker met de meiden wijnen is een hartstikke goed idee.

Doordat jullie een tijdje niet samen zijn, gaan jullie elkaar missen. Tijd apart maakt het extra leuk om elkaar weer terug te zien. Je hebt nieuwe verhalen om tegen elkaar te vertellen. Wees niet bang om elkaar te verliezen, want het zorgt er juist voor dat je dichter naar elkaar toe groeit.

Houd het spannend in bed

Seks is voor velen een belangrijk punt in een relatie. In het begin krijg je geen genoeg van elkaar, maar op een gegeven moment wordt het minder. Je ontwikkelt een bepaalde routine et voilà, de verveling komt. Experimenteer met je partner in bed om de vonk terug te krijgen. Probeer verschillende seksstandjes uit en gebruik je fantasie. Voor je het weet slaan de vonken weer over.

Blijf elkaar verrassen

Een verrassing hoeft niet altijd groot of duur te zijn. Vaak zijn juist de kleine dingen in een relatie die het leuk maken. Wil je lover al lange tijd een bepaald iets hebben, maar koopt hij/zij het maar niet? Schaf jij het dan aan als verrassing. Of kook jullie lievelingseten.

Verveel jij je ondanks deze tips alsnog? Stel deze vragen aan je zelf.

Meer over relaties:

Reageer op artikel:
Hoe je de vonk in je relatie terugbrengt als je je begint te vervelen
Sluiten