wpk-admin
wpk-admin Body & Mind 1 nov 2018

Voor 10 uur ‘s morgens beginnen met werken is slecht voor je gezondheid

Goed nieuws voor alle uitslapers en andere lieden die zich 's morgens met de grootste moeite uit bed slepen om op tijd op het werk te zijn. Volgens nieuw onderzoek is het namelijk helemaal niet goed voor onze gezondheid om voor 10 uur 's morgens te beginnen met werken.

Voor 10 uur ’s morgens

Ben jij ook zo’n persoon die eindeloos in bed ligt te snoozen, tot je er écht uit moet omdat je om negen uur achter je bureau op op school wordt verwacht? En dat er dan ’s morgens eigenlijk bijzonder weinig uit je handen komt?

Dan kan je jouw baas of leraar even met dit stukje om zijn/haar oren slaan. Want wat blijkt? Volgens onderzoeker dr. Paul Kelley, verbonden aan de prestigieuze Oxford University, is het helemaal niet verstandig om voor 10 uur ’s ochtends te beginnen met werken. Hij beweert dat dit leidt tot onnodig slaaptekort.

Doe maar niet

De onderzoeker stelt dat voor 10 uur werken ervoor zorgt dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestrest zijn. Hij pleit ervoor om onze werktijden aan te passen aan onze biologische klok. Volgens Kelley leven we in een zogenaamde ‘slaaptekortmaatschappij’, waarin het merendeel van de mensen te weinig slaap krijgt.

Te weinig slapen heeft volgens de wetenschapper een nadelige invloed op onze gezondheid en op onze fysieke en mentale prestaties. Wij weten genoeg. Bazen van Nederland, lezen jullie mee?

Kom je ook nog eens altijd te laat? Dat zegt iets heel positiefs over je gezondheid juist.

Dit artikel verscheen al eerder op FAMME.

Reageer op artikel:
Voor 10 uur ‘s morgens beginnen met werken is slecht voor je gezondheid
Sluiten