Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 12 apr 2018

Voor alle Hyves fans: dit zijn de 11 mooiste herinneringen

Stiekem missen we het allemaal: Hyves. Urenlang kon jij ongegeneerd foto's bekijken en krabbels lezen van de meest interessante personen op school. Het is alweer veertien, ja veer-tien (!) jaar geleden dat Hyves werd opgericht, hoog tijd om even wat herinneringen op te halen.

1. Je profielpagina

Je profielpagina van Hyves kon je zo maf of cool pimpen zoals je het zelf wilde. Of je nu een foto van jezelf met je konijn op de achtergrond wilde, of een van de gratis thema wallpapers van Hyves, alles was mogelijk. Auto’s, dieren, fantasy. Niks te gek.

2. Emoticons

De emoticons van Hyves waren eigenlijk nog beter dan die van MSN. Je kon ze toevoegen in titels, je naam en natuurlijk je krabbels. Wilde je een party? Dan stuurde je gewoon een DJ emoticon naar je vrienden. Was je boos op iemand? Dan liet je dat merken met de hamer. Emoticons maakten alles beter en iedereen wist meteen wat je bedoelde. Maar de absolute topper onder de emoticons blijft toch wel echt de altijd vrolijke dansende banaan.

3. Krabbels

Waar het allemaal om draaide: elkaar krabbels sturen over je dagelijke bezigheden. Maar waar we Hyves vooral voor gebruikten is om je vriendinnen te laten weten hoe veel je van ze houdt, ook al zit ze naast je. En wat konden we uitkijken naar het moment dat je een internetcafe vond in het buitenland waar je even je Hyves pagina kon bekijken. Yes, tien nieuwe krabbels!

4. Goldmember

Voor de echte Hyves fanaten onder ons bestond de optie om Goldmember te worden, waar je wel iets van je zakgeld voor moest afstaan. Hoe spannend was het dat je eindelijk kon achterhalen wie allemaal jouw pagina had bezocht? Dat populaire meisje waar je stiekem zo jaloers op was of die ene hunk waar iedereen crush op had.

5. Respect

R+R=back! Ken je deze afkorting nog? Reageer en respecteer mijn foto, want dan krijg je dat van mij terug. Je wilde natuurlijk zoveel mogelijk ‘respects’ en reacties verzamelen onder jouw nieuwe profielfoto en op de ‘uitgelicht’ pagina terecht komen. En hoe frustrerend was het als iemand een anonieme respect had geplaatst? Wie zou dat nou zijn..

6. Wie wat waar

Je wilde je vrienden natuurlijk wel up-to-date houden en ze laten weten wat je op dat moment aan het uitspoken was. ‘Op de camping in Spanje, zometeen zwemmen in de zee!’. Kom maar op met die ‘Hee veel plezier en een fijne vakantie!’ krabbels.

7. Plug-ins

Hyves maakte het mogelijk om je favoriete YouTube hitjes te plaatsen op je pagina mét videoclip. Zo kon jij laten zien dat je helemaal van deze tijd was met de hitjes van Chris Brown en The Pussycat Dolls. Vergeet ook Pokebuddy niet. Met jouw gepersonaliseerde poppetje kon je met iedereen op avontuur gaan in de virtuele wereld.

8. Tikken

Omdat je inmiddels al meer dan tien berichten had gestuurd, werd het tijd voor iets anders. Als je even geen inspiratie had voor een krabbel, dan stuurde je gewoon een tik. Met een tik zei je meer dan duizend woorden: in een klik kon je iemand schuren, adoreren of kussen. Maar je kon ook je eigen werkwoord toevoegen en deze anoniem versturen..

9. Hyve-groepen

Chanel, Gucci en Louis Vuitton, ze stonden allemaal bij jouw hyve-groepen want je bent de grootste fan van de meest hippe merken. Maar ook de ik-schijn-boos-te-kijken pagina, de soms-doe-ik-gewoon-een-beetje-raar pagina en de pagina over het stelen van de Ikea potloodjes. Want geef maar toe, hier deed jij ook aan mee.

10. De clown

Wie kent hem niet? De beruchte foto van de man met clownsneus en vraagteken. Blijkbaar was Hyves even de kluts kwijt als je geen profielfoto had toegevoegd. Deze gekke clown is Jan Paparazzi. Wie?! Het mysterie is ontrafeld: Jan presenteerde zijn eigen programma op Sterren.nl Radio, beter bekend als ‘de onbekende’. Aha, daar komt het dus vandaan.

11. Verhuisd naar Facebook

We moesten allemaal heel erg wennen en stiekem vonden we het ook helemaal niet leuk dat iedereen verhuisde naar Facebook. Steeds meer van je vrienden veranderden hun foto in: ‘Sorry.. Ik ben verhuisd naar Facebook’. We pinkten een traantje weg, maar je wist dat iedereen eigenlijk gelijk had: ook jij werd nu te oud voor Hyves en het werd tijd voor Facebook.

Hyves en de lieve dansende banaan, stiekem missen we jullie.

Reageer op artikel:
Voor alle Hyves fans: dit zijn de 11 mooiste herinneringen
Sluiten