Voor alle sleeping beautys: 7 x waarom uitslapen het állerfijnste is

Aha wat kan uitslapen toch heer-lijk zijn. Je hebt je voorgenomen om de wekker vandaag niet te zetten en ontwaakt enorm voldaan. Uitslapen is te te gék, dit is waarom:

1. Niets is lekkerder dan je weer even omdraaien

Niets maar dan ook niets is lekkerder dan je te realiseren dat jij vandaag niet op een bepaalde tijd je bed uit moet. Misschien word je volgens je biologische klok wel om zeven uur wakker, maar het lekkere van uitslapen is dat jij op je telefoon kijkt en je weer even lekker kan omdraaien. Oh, dat is toch wel echt een heel erg fijn gevoel.

2. Je krijgt er een prachtige huid van

  Slaaptekort kan leiden tot meer rimpels. Tijdens de nacht en terwijl je slaapt herstelt je huid en wordt een deel van de huidveroudering ook bijgesteld. Wanneer je te kort slaapt, wordt het cortisol in je bloed verhoogd. En laat dat nou nét meewerken aan het verstevigen van je huid.

  3. Je krijgt er een goed geheugen van

  Uitgerust wakker worden helpt mee aan je geheugen. Wanneer je goed slaapt, hebben je hersenen voldoende tijd om belangrijke informatie op te slaan. Wanneer je uitslaapt hebben je hersenen álle tijd. Jij wordt wakker met een gezond en sterk geheugen.

  4. Je hoeft er niet in het donker uit

  Jij hoeft je bed niet uit wanneer je het gevoel hebt dat het nog midden in de nacht is. Al helemaal in de koude wintermaanden is dit vre-se-lijk. Jij ontwaakt met een lekker zonnetje in je kamer en de dag kan beginnen.

  5. Je realiseert je dat je bed écht wel heel lekker is

  Natuurlijk lig je net lekker wanneer je doordeweeks je bed uit moet. Maar nu heb je alle tijd om alle plekjes van je bed opnieuw uit te proberen. Je creëert opnieuw heel veel liefde voor je bed.

  6. Je haalt je slaaptekort van de week in

  Misschien heb je deze week stiekem net wat te korte nachten gemaakt. Je hebt het druk gehad op je werk en bent eigenlijk helemaal kapot. Maar dit haal je door middel van een lekkere nacht weer helemaal in. Fijn.

  7. Het is weekend

  Weekend, weekend, weekend. Niets is lekkerder dan op zondag ochtend geen wekker te hebben en wakker te worden. Wat kan het uitslapen toch fantastisch zijn. Geniet van je lekkere zondag. Jij bent maandag weer helemaal klaar voor een nieuwe week.

  LEES OOK: Oh yeah! Dit is waarom slapen je slimmer én gelukkiger maakt

  Reageer op artikel:
  Voor alle sleeping beautys: 7 x waarom uitslapen het állerfijnste is
  Sluiten