Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 31 juli 2017

Voor alle vrouwen die bij hun lover bleven ook al wist je dat ‘ie vreemd ging

Waarom? Het is de allergrootste vraag. Waarom blijf je bij een man die je bedriegt? Een vraag die je misschien vaak krijgt en niet goed weet te beantwoorden. Wat ging er in godsnaam in je om, waarom kon je hem niet verlaten? Je duikt in het verleden en probeert antwoorden te vinden. Wat drijft je zo ver dat je zelfs vreemdgaan gaat accepteren?

Waarom bleef je bij hem? Het is de prangende vraag die je constant wordt gevraagd. Als het zo verschrikkelijk was, hij je altijd pijn wist te doen, gemeen was, tegen je loog, waarom bleef je dan? Terwijl hij met zijn collega in bed lag, deed je alsof er niks gebeurde. Ze kwam zelfs bij hem thuis, ‘vriendschappelijk’. Vermoedens had je altijd, je wist dat er iets niet klopte.

Toch liet je over je heen lopen, als je er wat van zei dan had je het fout. Dus je accepteerde het. Het zou wel ‘normaal’ zijn. Het was immers de allereerste echte relatie die je had.

Hij gaf je dat speciale gevoel, bam. Een gevoel dat je nooit eerder voelde, geen dag ooit tevoren

Er was iets anders aan hem. Of eigenlijk, jij voelde je anders door hem. Alsof je de belangrijkste persoon op aarde was, de mooiste vrouw die er bestond, met niemand te vergelijken zo bijzonder. Dat is wat hij je zei. Je smolt.

Hij gaf je dat speciale gevoel, bam. Een gevoel dat je nooit eerder voelde, geen dag ooit tevoren. En je wilde dat gevoel vasthouden, nooit meer kwijt raken. Je liet hem toe je hersenen opnieuw te bedraden. Het daaruit voortvloeiende gevoel kon je alleen voelen als je bij hem was. De verslaving.

Twee jaar ging het goed tussen jullie. En in naam van de liefde die je voor hem voelde, accepteerde je alles wat hij deed en stond je onvoorwaardelijk achter zijn keuzes. Hij deed alles voor je, dus zou jij dat ook voor hem doen.

Hij was je aan het bedonderen, met háár

Tot die collega naar je toe kwam met de aankondiging die je wist dat zou komen. Hij was je aan het bedonderen, met haar. De vrouw die je altijd wantrouwde, maar omdat ze zo goed bevriend waren moest je wel aardig doen. De vrouw met de nét iets betere looks, mooiere lach en een stel hersens waar je ‘u’ tegen zegt.

Je wereld stort in. Waar is die onvoorwaardelijke liefde gebleven na al die speciale momenten die jullie samen hebben meegemaakt? Wat is er niet goed aan jezelf? Wat mis jij, wat zij wel heeft? Vreemdgaan is niet goed, dat hoort niet. Niet als je écht van elkaar houdt.

Je besluit hem te confronteren, hem op zijn gedrag aan te spreken, hem te laten voelen dat je boos en verdrietig bent. Dat je van hem houdt. Nog steeds. Ondanks zijn onvergeeflijke daden. Daden, want het bleef niet bij één keer.

Niemand weet hoe je reageert wanneer zoiets je overkomt. Tot het je overkomt

Waarom bleef je bij hem? Je weet het niet. Hij bood zijn excuses aan, het zou nooit weer gebeuren. Jij bent de ware voor hem. De mooiste, leukste, speciaalste. Zoals hij altijd al zei. Hij zou er alles aan doen om jouw liefde terug te winnen. En die kans kreeg hij.

Niemand weet hoe je reageert wanneer zoiets je overkomt. Tot het je overkomt en je achter de glasharde waarheid komt. Wat doe je dan? Jij vergaf hem, hij kreeg een kans, je hield zo veel van hem.

Ondanks onderbuikgevoelens en zijn enorme populariteit bij de vrouwen bleef je achter hem aan wandelen. Wat was er mis met je? Waarom had je zo’n bord voor je hoofd? Zag je dan niet dat hij je totaal heeft gebruikt? De hele wereld bij elkaar loog, eigenlijk nooit zoveel van jou heeft gehouden als jij van hem?

Weken heb je gehuild, alleen, bij vriendinnen, je moeder. Ze steunden je, zelfs toen hij had toegegeven dat hij fout zat. Ze gaven je moed en kracht om er een punt achter te zetten. Ze hadden gelijk. Maar toch bleef je bij hem.

Ook al ontkende hij alles, jij wist wel beter

Je had niet in de gaten hoe onzeker je er van werd, hoe afhankelijk je was van deze jongen. Niemand is perfect dacht je, maar dit maakte je kapot. Niemand verdient het om gekwetst te worden, bedrogen te worden, een vriend te hebben die zo’n enorme klootzak was. Want dat was hij, maar jij was blind. Blind, door alle liefde die er ooit tussen jullie was.

Door jouw vertrouwen en liefde die je hem nog steeds wist te geven kon hij zijn gang gaan. Alles wat hij deed vond je goed. Daardoor gaf je hem veel te veel ruimte, kon hij je nogmaals bedriegen. Want hij kon zich niet inhouden. De smeerlap. Terwijl jij je ziel en zaligheid in deze relatie stopte, deed hij dat niet. Zijn tweede kans had hij verpest, ook al ontkende hij alles. Jij wist wel beter.

Híj zei het. Hij maakte het uit. Hij verbrak alle contact. Jou verbijsterd achterlatend

Na zo’n vier verschillende vrouwen met wie hij vreemdging, wist je nog steeds niet wat te doen. Vanuit alle hoeken hoorde je de verhalen, zelfs van de vrouwen zelf. Je wilde het niet weten. Ook al wist je diep van binnen wat er gebeurde. De harde feiten waren daar.

Tot hij naar jou toe kwam met de mededeling dat het zo niet meer langer kon. Híj zei het. Hij maakte het uit. Hij verbrak alle contact. Jou verbijsterd achterlatend. Waarom was het nooit in je op gekomen om deze lul eerder de deur te wijzen? Waarom ben je er niet vandoor gegaan? Waarom moest hij uiteindelijk de knoop doorhakken terwijl hij het verdiende om gedumpt te worden?

Je was jong, je was naïef. Mensen doen onverklaarbare dingen wanneer ze tot over hun oren verliefd zijn of zijn bevangen door bepaalde gevoelens. Daarom is de vraag ‘waarom bleef je bij hem’ zo moeilijk te beantwoorden. Het is iets wat van binnen gebeurt, waar je geen antwoord op hebt, maar waar je uiteindelijk ontzettend veel van leert. Die gevoelens weet je nu te plaatsen, mee om te gaan. Je weet te kiezen voor wat goed is voor jou, en niet per se voor een ander.

Zulke gebeurtenissen maken je tot de vrouw wie je nu bent, een sterke, mooie vrouw, die enorm veel liefde en een trouwe vriend verdient.

Als jouw vriend je heeft bedonderd en je besluit bij hem te blijven dan is dat je eigen keuze. Iedereen staat daar anders in en vindt een weg om daarmee om te gaan. Denk echter goed na, het kan een verkeerde keuze zijn en je eigenwaarde schaden. Vreemdgaan doet iemand niet zomaar en kan zelfs vaker gebeuren. Dat verdien je niet. Wees sterk en vraag je af: word ik hier gelukkig van? Het antwoord kan zowel ‘ja’ als ‘nee’ zijn…

Reageer op artikel:
Voor alle vrouwen die bij hun lover bleven ook al wist je dat ‘ie vreemd ging
Sluiten