Life 1 apr 2016 Omani McDaniels

Voor álle vrouwen die graag mensen fiksen

Vrouwen zijn geboren verzorgers. Bij sommige vrouwen is de behoefte om te verzorgen sterker dan bij andere. Deze vrouwen willen zoveel mogelijk helpen, anderen een goed gevoel geven, hen op hun gemak stellen. Deze vrouwen houden van fiksen en willen de mensen in hun omgeving altijd achterlaten met een beter gevoel dan toen ze aankwamen. Soms ten koste van henzelf.

Probleemgevallen zoeken jou op

Het is niet dat je perse op zoek bent naar een probleemgeval, maar dat zijn wel de types die op natuurlijke wijze naar jou toetrekken. Je kunt het al merken aan het feit dat mensen, vrij snel, al hun geheimen aan jou vertellen. Je voelt voor hen veilig en comfortabel. Mensen in je omgeving en de mannen die je date voelen zich altijd op hun gemak bij jou. Een omarming van jou kan pijn verzachten, want het is oprecht. Het is puur. Ze voelen zich beter nadat ze met jou gesproken hebben en voelen dat ze jou nodig hebben.

Nodig gevonden worden, kan verslavend werken. Het geeft erkenning en zelfvertrouwen. Door jou voelen ze zich tijdelijk beter en dat uit zich in alles wat ze doen. In sommige gevallen wordt het zelfs hardop benoemd. Wat ze niet doorhebben, is dat het een geladenheid met zich meebrengt. Een verantwoordelijkheid waar jij niet om gevraagd hebt, maar die je toch op je neemt. Uit liefde. Omdat diegene jou heeft gekozen als steunpilaar. Hoe kun je dan weglopen? Wat als diegene omvalt?

De opknapbeurt-man

Dit doen we voor familie en vrienden, maar ook voor mannen. Als je verliefd bent, is diegene het enige waar je aan denkt. Als diegene een probleemgeval is, dan heeft hij jou constant nodig. En jij voelt je verantwoordelijk, want hij heeft jou de taak gegeven om de verlosser van zijn pijn te zijn. Elke keer dat het je lukt om hem zich beter te laten voelen, is het weer een overwinning.

Maar het is een vicieuze cirkel waar je in terechtkomt. Het is geen evenwichtige relatie, want zijn problemen zijn altijd prioriteit. Jouw problemen moeten op een laag pitje staan, omdat hij jou op elk moment nodig kan hebben. Jij bent namelijk een steunpilaar en steunpilaren moeten sterk zijn, om de zwaarte van zijn problemen te kunnen dragen. Toch?

Het probleem met de ‘fikser’ zijn, is dat jouw eigen gevoelens worden achtergesteld. Jij bent zó bezig met hun problemen oplossen en hen een beter gevoel te geven, dat niemand omkijkt naar jouw gevoel en jouw problemen. Zelfs jij niet. Op dat moment is hun persoonlijke groei en vooruitgang belangrijker dan dat van jou. Tenminste, zo voelt het. Want op dat moment heb jij de rol van de redder en zij de rol van het slachtoffer.

Denk aan jezelf

Met relaties is het belangrijk om te kijken naar de evenwichtigheid. Is jullie relatie gelijkwaardig? Is er ook ruimte voor jouw problemen of draait het allemaal om hen? Haal jij evenveel energie uit de relatie of geef je alleen maar? Het is niet erg om af en toe mensen te redden, want je bent er goed in en helpen is belonend. Niemand die op zijn sterfbed zegt: ‘Ik wou dat ik minder mensen had geholpen’. Maar laat het nooit in de weg staan van wat jij nodig hebt. Wees ook je eigen redder af en toe. Want ongeacht hoe goed je bent in het redden van anderen, zij hebben niet meer recht op jou dan jijzelf.

LEES OOK:
16 x wanneer wij als vrouwen onnodig sorry zeggen

Reageer op artikel:
Voor álle vrouwen die graag mensen fiksen
Sluiten