Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 14 oktober 2018

Voor de daredevils: De 13 meest angstaanjagende plekken op de wereld

De meest verschrikkelijke horrorfilms zijn er niets bij. Je worst nightmare wordt werkelijkheid. Als jij een echte daredevil bent dan kun je deze plekken alvast op je bucketlist zetten. Van deze plekken krijg je spontaan kippenvel..

1. De kerk van de 9 geesten in Tsjechië

Geesten jagen ons de stuipen op het lijf. In dit kerkje kwam in 1968 de zoldering naar beneden tijdens een uitvaart en men dacht dat dit het werk was van geesten en dat zij de kerk zouden vervloeken.

Sinds die ene keer durft niemand er meer te komen en blijft onderhoud uit. Een kunstenaar besloot negen gepleisterde figuren in de kerk te plaatsen die ’s avonds spookachtig verlicht worden. Inmiddels gelooft men dat er meer geesten bij zijn gekomen en is dit plekje populair bij toeristen.
nummer1

2. Isla de las Muñecas (eiland van de poppen) in Mexico

In het zuiden van Mexico-Stad ligt een eiland met een moeras dat iedereen met angst voor clowns of poppen een hartverzakking zal bezorgen. In de bomen hangen duizenden half vergane poppen, opgehangen door een kluizenaar.

Hij verliet zijn gezin om op dit eiland te gaan wonen. Toen daar een meisje verdronk, besloot hij de poppen op te hangen om haar geest gelukkig te maken. What? Het meest bizarre komt nog. De man verdronk zelf op tachtigjarige leeftijd op precies dezelfde manier als het meisje. Als je durft, kun je hier een rondleiding krijgen.
nummer2

3. De Parijse Catacomben in Frankrijk

We gaan naar Parijs voor de Eiffeltoren en natuurlijke de ontelbaar mooie winkels die we helemaal leeg kopen. Maar wist je dat onder de Champs-Élysées een driehonderd kilometer lang netwerk van tunnels ligt? Om het nog een tikkeltje erger te maken: ze zijn gevuld met schedels en beenderen.

Van 1786 tot in de negentiende eeuw waren de kerkhoven van Parijs overvol en werden de botten van ongeveer zes miljoen inwoners onder de stad gelegd. Op sommige plekken netjes opgestapeld, op andere plekken op een stapel gegooid. Je kunt een kijkje nemen in een stuk van zeventienhonderd meter. ‘Stop, hier is het rijk van de dood.’ staat er bij binnenkomst.
nummer23

4. Aokigahara in Japan

Dit bos gelegen aan de voet van Mount Fuji lijkt heel normaal. Fout.. Het bos is een van de populairste plekken ter wereld om zelfmoord te plegen. Bijna honderd mensen per jaar zwerven er rond en verdwijnen. Jarenlang ruimde niemand de lichamen op, waardoor je nu overal skeletten en andere resten vindt.

Tegenwoordig worden er gelukkig wel lichamen opgehaald, maar dat gebeurt slechts een keer per jaar. Het aantal zelfmoorden is zo extreem dat er bordjes in het bos hangen met: ‘Weet je het zeker?’ en ‘Het leven is de moeite waard!’.
nummer4

5. Tuol Sleng Genocide Museum in Cambodja

Dit museum vind je in Phnom Penh en was ooit een gevangenis die gebruikt werd om gevangenen te martelen en te vermoorden. Er wordt geschat dat ongeveer zeventienduizend mensen hier zijn overleden en dat maar twaalf mensen er levend uit zijn gekomen.

Om het nog griezeliger te maken werden gevangenen gedwongen de namen van hun familieleden op te geven en misdaden te bekennen waarvoor zij onschuldig waren. Ze zeggen dat de geesten rondzwerven door de gangen en er gebeuren vaak vreemde en onverklaarbare dingen in het museum.
tuol-sleng-13

6. Helltown in Ohio, Amerika

De naam zeg het al, een ware hel. Ooit was dit stadje genaamd Boston Mills een bloeiende, welvarende stad met een grote papierfabriek. Door de vele milieu activisten werd de fabriek echter gesloten. Het dorp zou omgetoverd worden tot een Nationaal Park, maar dat is nooit gebeurd.

Huizen kwamen leeg te staan en werden in brand gestoken door de brandweer voor oefeningen. Tegenwoordig is het een verlaten stad waar vele spookverhalen de ronde doen. Er zouden seriemoordenaars, satanisten, geesten en een tien meter lange python verblijven. Op een nabij gelegen kerkhof zouden regelmatig geesten te zien zijn.
nummer6

7. McKamey Manor in San Diego, Amerika

Als je van spookhuizen houdt dan ben je hier aan het juiste adres. Dit is namelijk het allerengste spookhuis ooit, speciaal voor mensen die alle horrorfilms al gezien hebben. Wat er gebeurt? Je blijft vier tot acht uur lang opgesloten in je eigen horrorfilm. Inclusief bloed, gedwongen eten van varkensvet, mentale terreur en het eten van rotte slangeneieren en kakkerlakken.

Alsof dat nog niet genoeg is: eenmaal binnen kun je niet meer terug. Zoals de regels voorschrijven dien je de volledige marteling te ondergaan. Je kunt je hier aanmelden, wel eventjes geduld hebben want de organisatie bepaalt wanneer je aan de beurt bent. Succes.
nummer7

8. Humberstone en LaNoria in Chili

Dit zijn twee stadjes gesticht in 1872 bij een mijn. Na verschillende economische crises zijn ze leeg komen te staan in 1960. Er wordt gezegd dat de doden op de begraafplaats in LaNoria ’s nachts tot leven komen en door het dorp zwerven. Er bestaan veel foto’s waarop de geesten te zien zouden zijn.

De bewoners in de buurt weigeren de twee stadjes te betreden omdat ze het zó angstaanjagend vinden. De geesten zouden vroegere bewoners zijn en af en toe worden er spelende kinderen gehoord. Kippenvel. Niemand weet precies hoe dit zo is gekomen..
nummer8

9. Leap Castle in Ierland

Op het eerste oog is dit een normaal kasteel. Het werd in de vijftiende eeuw gebouwd en de familie O’Carroll trok erin. Er ontstond echter een ruzie tussen de twee broers die er woonden. Een van de broers, die een priester was, werd beestachtig vermoord in zijn eigen kapel door zijn broer. De rest van de familie was daarbij.

Dit kapel wordt nu de ‘Bloody Chapel’ genoemd en er werden later nog vele mensen gevangen gehouden en vermoord. Ook is er later een ondergrondse kerker gevonden waar gevangenen in werden vastgehouden om te sterven. Er zijn dan ook ontelbare menselijke resten gevonden.

De geruchten gaan dat het kasteel bezeten wordt door geesten. Een daarvan zou een gewelddadige geest zijn en draagt de naam ‘the Elemental’. Mocht je even langs willen wippen, je herkent de geest aan de geur van rottend vlees en zwavel.
leap-castle

10. Verlaten eiland Hashima in Japan

Japan heeft honderden onbewoonde eilanden, maar geen enkele daarvan kent een verhaal zo uniek als dat van Hashima. Tot de jaren zeventig was dit het dichtstbevolkte eiland van Japan, tegenwoordig is het een spookeiland met een duister verleden.

Er werd vroeger een kolenmijn ontdekt, waar Mitsubishi mogelijkheden in zag. Mensen werden gedwongen er te werken en het werd volgebouwd met appartementen. Ze waren volledig geïsoleerd van de buitenwereld en werden ingedeeld op status.

In verband met tyfoons en instortingsgevaar werden lagere klassen ingedeeld op de onderste verdiepingen, de overlevingskans was daar het laagst. In de jaren zeventig werd de kolenmijn stilgelegd waardoor mensen massaal hun huizen verlieten. Je vindt er nog steeds spullen van de oorspronkelijke bewoners. Het is nu een waar spookeiland.
hashima_island

11. Geestenstad van Fengdu in China

Fengdu is een verlaten Chinese stad die onbewoond is en deels onder water staat. Het zou het terrein van de doden zijn. De stad is achttienhonderd jaar oud en volgens velen het onderdak van de geesten. De stad heeft veel griezelige relikwieën wat deze plek extra mysterieus maakt.

Er gebeuren onverklaarbare dingen maar toch wordt de stad door veel toeristen bezocht. Je kunt er alleen met de boot komen en je vindt er een monument dat ‘de Koning van de Hel’ heet. In de tempels die er staan wonen de geesten die een bepaalde test hebben afgelegd en zijn geslaagd. Ze zijn terecht gekomen in het ijzeren web en zijn bezig met het proces om herboren te worden. Aldus de mythe.
fengdu

12. Body Farm in Knoxville, Amerika

De naam zegt het al, in deze Body Farm wordt onderzoek gedaan naar het vergaan van het menselijk lichaam. Over het terrein van deze farm zijn menselijke resten op verschillende manieren geborgen zodat de onderzoekers kunnen ontdekken hoe mensen zijn omgebracht.

Ze doen onderzoek naar moorden en onbekende doodsoorzaken en willen die oplossen. Jaarlijks worden er meer dan honderd lichamen gedoneerd en geplaatst op een stukje van het gebied waarbij verschillende omstandigheden worden nagebootst. Zoals gedeeltelijke begraving bijvoorbeeld. Creepy.
bodyfarm

13. Willard Asylum in Willard, New York

Weer één van de engste verlaten plekken. In dit asiel zaten meer dan vijftigduizend personen die ‘chronisch gek’ waren. De helft daarvan is binnen de muren overleden, allen op verschillende wijze. Alleen al dat idee, maakt dit plekje hartstikke griezelig.

De meeste werden nooit meer naar huis gestuurd en bleven hun hele leven in het asiel. In 1995 werd een vreselijke ontdekking gedaan. Er werden vierhonderd koffers gevonden met persoonlijke spullen en foto’s die dateren van 1910 tot 1960. De patiënten werden begraven in graven zonder naam, maar met nummers. Wat zich daar allemaal heeft afgespeeld blijft een raadsel.
willard-state-hospital-abandoned-2

Ben je ook een bange schijterd? Dit zijn de 34 dingen waar de meeste vrouwen bang voor zijn
vrouwen bang eng

Toptienlijsten27vakantiedagenWhat the Fean

Reageer op artikel:
Voor de daredevils: De 13 meest angstaanjagende plekken op de wereld
Sluiten