Voor de echte waaghalzen: een glazen glijbaan op 300 meter hoogte

Yasmine Esser 27 jun 2016 Life

Ben jij zo iemand die altijd waterparken bezoekt op vakantie? Voor wie geen achtbaan hoog genoeg is en geen attractie te eng? Nou, dan hebben we iets héél leuks voor je gevonden. Er is nu namelijk een glijbaan bovenop een wolkenkrabber. Van glas.

De glazen glijbaan, Skyeslide genoemd, is gevestigd aan de zijkant van de US Bank Tower in los Angeles en brengt je van de zeventigste verdieping naar de negenenzestigste.

Nu denk je misschien: oh, dat is maar een kort stukje. En dat is waar, je doet er ongeveer vier seconden over. Maar in die vier seconden ga je wel van een driehonderd meter hoge glijbaan, van glas. Waardoor je echt een fantastisch en spectaculair uitzicht hebt.

skyslide2

Van deze glazen glijbaan wil je meteen af

Mocht je je een beetje zorgen maken over de veiligheid: volgens een woordvoerder van het gebouw, zouden er twee blauwe vinvissen aan de glijbaan kunnen hangen en dan zou het nog steeds veilig zijn. Dit zijn de grootste zoogdieren op aarde en wegen gemiddeld 100 ton.

De US Bank Tower is met 73 verdiepingen en 310 meter het hoogste gebouw van de Amerikaanse westkust. En dat geeft ons echt vlinders in onze buik. Kun jij ook niet wachten? Dan kun je voor omgerekend 17 euro genieten van deze ge-wel-dige attractie.

LEES OOK: Deze kinderachtige dingen vindt elk meisje nog steeds geweldigbedie-770x462

Reageer op artikel:
Voor de echte waaghalzen: een glazen glijbaan op 300 meter hoogte
Sluiten