Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 jun 2015

Voor de mensen die altijd te laat komen, dit is de reden waarom

Zitten er vaak mensen op je te wachten? Heb je het gevoel dat je altijd van hot naar her rent? Misschien heb je ook wel gewoon een hele goede reden? Dit is voor iedereen die altijd te laat komt. Want het is verklaarbaar hoor..

Je bent een rebel

Je hebt verschillende laatkomers. Misschien ben ik wel gewoon een rebel en wil ik een statement maken met te laat komen. Ik ben graag uniek en ik wil niet per se voldoen aan de sociale normen en waarden van onze maatschappij.

Je wekker gaat, maar blijft toch nog even liggen

Ah, mijn bed ligt nu zo lekker, ik heb het zo koud, ik kan nog wel vijf minuutjes blijven liggen.. eindstand: tien minuten voordat je moet vertrekken word je wakker, en kan het haasten weer beginnen. Ja, ik hoor bij de laatkomers die toch gewoon elke ochtend netjes hun wekker horen maar niet meteen uit bed stappen.

Ben je misschien verslaafd aan haast?

Ik ben eigenlijk gewoon verslaafd aan de haast die komt bij tijdsdruk. Ik wacht opzettelijk tot de laatste minuut want dat geeft mij een goed gevoel. Het klinkt misschien dramatisch, maar voor de mensen die dit doen, is dit vast erg herkenbaar. Misschien doe ik het wel onbewust, dat kan ook. Echter is het resultaat hetzelfde. De ‘adrenaline junkies’.

Je onderschat altijd je reistijd

Er is een dag geweest dat ik er vanuit ging dat ik in twintig minuten van mijn huis naar school/werk kon fietsen. Echter ben ik sindsdien altijd te laat gekomen. Maar ik doe er helemaal geen twintig minuten over, zeg maar gewoon meer dan dertig minuten. En wat betreft onvoorziene omstandigheden. Hoe bedoel je? Daar hoef ik toch geen rekening mee te houden?

Je bent altijd alles kwijt voordat je de deur uit gaat

Waar is mijn telefoon, waar is mijn laptop, mijn sleutels? Oh jeetje, er zijn weer kabouters geweest. Nee, deze keer echt hoor.

Je hebt eigenlijk helemaal geen zin om daarheen te gaan

‘Ik werk hier nu al een.. week?’ Uhm, ik vind het nu al helemaal niets. Ik doe nu eigenlijk wel dit werk of deze studie maar ik word toch superster, dus.. Even een koffietje. Oh nee, ik kan nu echt niet afzeggen. Sh*t, ik kom weer te laat.

Je kunt nooit nee zeggen

Ik ben nou eenmaal een geliefd persoon. Iedereen wil met me afspreken. Waarom zou ik nee zeggen? Zeven afspraken op één dag is echt mogelijk hoor. Oh uhm.. is dit pas afspraak nummer twee van vandaag? Oeps..

Je wilt altijd nog één dingetje doen voordat je gaat

Nog één email-tje sturen voordat ik vertrek. Of toch nog even een wasje draaien. Eigenlijk wil ik gewoon de serie op Netflix afkijken. Ik haal het wel. Dit moet ik écht even doen.

Welke past het beste bij jou?

Reageer op artikel:
Voor de mensen die altijd te laat komen, dit is de reden waarom
Sluiten