Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 15 oktober 2020

Voor eens en voor altijd: híerom moet je iedere dag een schone onderbroek aan

Draag jij iedere dag een schone onderbroek? Wij gokken van wel. Het is dan ook moeilijk te geloven, maar er zijn toch écht veel mensen die niet iedere dag een schone onderbroek aantrekken(?). Dat het vies is, is één ding. Maar wist je ook dat dit hartstikke ‘gevaarlijk’ is?

Wij vertellen je waarom.

Schone onderbroek

Let op: uit een onderzoek van het Britse bedrijf OnBuy blijkt dat niet iedereen elke dag een lekkere frisse onderbroek aantrekt.Pardon? En hold your horses: één op de twintig mannen draagt zijn boxer/ballenknijper/onderbroek meerdere dagen (soms vijf!) achter elkaar zonder het te wassen (hoe vies?).

Maar niet alleen de mannen zijn viespeukjes, ook de vrouwen kunnen er wat van. Ook 18 procent van de vrouwen ververst niet elke dag haar ondergoed. Wij snappen er niets van…

Bacteriën krijgen de vrije loop

Niet voor niets vinden we het een vies idee wanneer je je onderbroek langer aanhebt dan een dag. In en rond onze geslachtsdelen leven bacteriën, daar is niets geks aan. En die blijven daar ook rustig zitten zolang we maar de juiste hygiënische producten gebruiken, lekker fris ondergoed dragen én ons voldoende wassen.

Maar het is eigenlijk heel normaal dat bacteriën in de loop van de dag op en in ons ondergoed terechtkomen. Dit komt doordat je zweet of omdat je je niet goed hebt afgeveegd na een wc-bezoek, of zelfs gewoon door scheetjes te laten. Oepsie.

Hart van Nederland onderbroekenlol

Hart van Nederland kwam vandaag ook met onderbroekennieuws, maar dan in verband met mondkapjes. En daar wordt dan weer met onderbroekenlol op gereageerd.

Allerlei soorten infecties

Ons ondergoed dient eigenlijk als een soort barrière om onze kleren te beschermen. Het is nou eenmaal veel beter en makkelijk om onze onderbroeken regelmatig te wassen dan onze kleren. Maar je moet oppassen: wanneer je je onderbroek niet na een dag switcht, stapelen de bacteriën zich er in op.

En omdat `ze in warme en een vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen wat resulteert in een slechte lichaamsgeur maar ook diverse infecties. En dat willen we absoluut niet! Je weet dus wat je te doen staat ;-),

Lees ook: Inkspiration: dít zijn de mooiste tatoeages voor net boven je elleboog

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: híerom moet je iedere dag een schone onderbroek aan
Sluiten