Voor iedereen die niet van contouren houdt: contouring light

Hoewel het er op de foto prachtig uitziet, is het zware contourwerk voor overdag misschien een beetje too much. Gelukkig kan het ook anders.

Steeds meer visagisten stappen af van het idee dat contouren je mooier maakt. Het neemt namelijk je natuurlijke vorm van je gezicht weg, en zorgt ervoor dat je voldoet aan het ‘ideaalbeeld’ dat we met zijn allen hebben gecreëerd. Zonde. Want het is veel mooier om je make-up te gebruiken om jouw individuele pluspunten te highlighten. Daarbij ziet een gezonde en stralende huid er altijd mooier uit dan een huid met een dikke laag make-up.

Celebrity make-up artist Pati Dubroff maakte Cara Delevingne tijdens de MTV Movie Awards op met een nieuwe manier van contouren. De light versie zou je kunnen zeggen. En het ziet er prachtig uit.

Stappenplan

Hoe doe je dat dan, contouren 2.0? Dit is het stappenplan dat Pati Dubroff gebruikte voor de make-up van Cara.

  • Je hebt twee kleuren foundation nodig, eentje in de kleur van je hals en eentje in de kleur van je wangen.
  • De lichte kleur breng je in het midden van je gezicht aan om het wat meer openheid en helderheid te geven.
  • De donkerdere kleur breng je aan rondom je gezicht.
  • Voor de contourlijnen gebruik je een kleur die terug te vinden is in je gezicht, zoals een niet-oranje kleur van je sproetjes of een iets donkerdere bronzer wanneer je een warmere huidskleur hebt.
  • Breng de contourcrème onder je jukbeenderen aan, rond de kaaklijn en eventueel nog bij de haargrens als dat nodig is.
  • De contourcrème blend je nu mooi met je foundation, gebruik een foundation kwast om ervoor te zorgen dat er geen afscheidingen te zien zijn.
  • Als laatste stap kun je een vloeibare highlighter aanbrengen op de bovenkant van je jukbeenderen, en een crème blush op de appeltjes van je wangen.
  • Blenden en nog meer blenden is de boodschap om je make-up er naturel uit te laten zien.
Reageer op artikel:
Voor iedereen die niet van contouren houdt: contouring light
Sluiten