Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 26 jan 2015

Ha! Het verrassende voordeel van het werken met vrouwen

Had je als voornemen voor 2015 het beter te doen op je werk? Ga dan samenwerken met vrouwelijke collega's. Nieuw onderzoek wijst uit dat groepen die vooral uit vrouwen bestaan, beter presteren:

De onderzoekers hadden 272 random personen gevraagd samen te gaan werken in groepen van vier. Elke groep kreeg samenwerkende, tijdsgebonden taken toegewezen die je gebruikt op de werkvloer. Zo moesten de groepen brainstormen, keuzes maken, coördineren, informatie verzamelen en nog veel meer. Het doel van het onderzoek was de effectiviteit en intelligentie van de groep vast te stellen.

Sommige groepen werkten in real life en andere werkten alleen online. Onderzoekers hielden van elke groep bij hoeveel iedereen als individu had bijgedragen en hoeveel woorden de groepsleden hadden uitgewisseld. Tevens werd de individuele intelligentie van de personen onderzocht. Ze kregen foto’s te zien waarop ogen van vreemden stonden. Ze moesten vervolgens interpreteren wat de mentale staat van die personen was. De onderzoekers combineerden alle data en kwamen met een interessante conclusie.

Mensen die in de slimste groepen zaten, deden evenveel qua taakverdeling en communiceerden veel (wat best logisch is). Maar nu komt het leukste, want de slimste groepen bestonden voornamelijk uit vrouwen. Zij hadden de beste emotionele intelligentie, of ze nu face-to-face werkten of online. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat emotioneel intelligente mensen nog veel andere skills hebben die ze effectieve werkers maken. Who run the world? Juist.

Reageer op artikel:
Ha! Het verrassende voordeel van het werken met vrouwen
Sluiten