6 x waarom een lange afstandsrelatie juist super fijn is

Een lange afstandsrelatie kan enorm lastig zijn. Je bent dol op iemand die kilometers verderop zit en die je niet altijd kan zien wanneer je eigenlijk wil. Veel vinden een lange afstand vaak onmogelijk, maar wat deze mensen niet weten is dat een relatie zoals deze super fijn kan zijn.

Om een goede relatie te laten werken, is het nodig om er wat voor over te hebben. Al helemaal wanneer jouw lover kilometers bij je vandaan woont. Maar het heeft óók voordelen.

Waarom een lange afstandsrelatie juist zo fijn kan zijn

Een lange afstandsrelatie is misschien hard werken, maar door die afstand zie je wel in dat jullie relatie eigenlijk alles aan kan. Van uren bellen tot elkaar weer terugzien, dit zijn de fijnste dingen aan een partner die niet bij je in de buurt woont.

1. Het weerzien

Oké, het is héél fijn om je lover te kunnen zien wanneer je kan in plaats van weken of maanden te wachten. Maar het is ook zo, maar dan ook echt zó fijn om elkaar na een lange tijd weer in de armen te sluiten. Die uren FaceTimen zijn leuk, maar niets is fijner dan elkaar weer echt kusjes en knuffels te geven.

Wanneer jij jouw partner weer vastpakt voel jij je niet alleen super gelukkig, maar voel je ook alle liefde die jullie in de tijd gemist hebben. Een knuffel vol met passie is alles wat je wil en is toch wel het fijnste gevoel van een lange afstandsrelatie.

2. Series kijken

Terwijl jouw vriendinnen telkens wachten tot ze weer samen zijn met hun lover zijn voor ze verder kunnen gaan met hun serie, ben jij al snel een paar seizoenen verder. Het is natuurlijk leuk om samen naar iets te kijken, is het misschien toch iets fijner om zelf je verslaving door te kunnen zetten zonder dat iemand boos wordt als je een aflevering alleen hebt gekeken.

3. Uren FaceTimen

Jullie spreken elkaar dagelijks op WhatsApp, maar elkaar “echt” zien is niet zo vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig genoeg manieren voor om elkaar toch een beetje te zien. Wanneer jullie elkaar FaceTimen kunnen jullie wel uren praten.

4. Sommige verplichtingen

Hoe dol je ook op de familie van je lover bent, heb je soms echt van die momenten dat je er gewoon echt even geen zin in hebt. Wanneer jouw lover wat verder weg woont, is het net zoals wanneer jullie elkaar weer zien ook super gezellig om zijn of haar familie weer te zien. En die ene verjaardag kun je dan rustig skippen als jullie toch niet samen zijn.

5. Minder ruzies en ergernissen

In een lange afstandsrelaties komen echt wel ruzies en ergernissen voor, maar de kans is gewoon iets kleiner doordat jullie elkaar een stuk minder vaak zien. Jullie weten allebei dat ruzie via app of FaceTime gewoon heel anders kan lopen dan wanneer jullie elkaar zien. Dit zorgt ervoor dat jullie er een stuk makkelijker mee om kunnen gaan waardoor ruzies bijna niet voorkomen.

6. Spanning

Elkaar elke week zien is heel fijn, maar soms weet je gewoon echt even niet meer wat je wil doen. Wanneer jouw vriend(in) kilometers bij je vandaan woont, maak je van elke keer samen zijn weer een groot feest. Jullie plannen de leukste dingen en vervelen komt bij jullie niet voor.

Meer over relaties:

Reageer op artikel:
6 x waarom een lange afstandsrelatie juist super fijn is
Sluiten