Isis van Graas
Isis van Graas Life 16 mei 2019

5 voordelen van opgroeien met broers (zelfs als je elkaar niet kon uitstaan vroeger)

Een kindertijd met broers wordt meestal gezien als een grote chaos vol met ruzies en blauwen plekken. Maar vergeet niet dat je ook een super leuke en vooral avontuurlijke tijd gehad hebt met deze stakkers en deze tijd zeker nog niet voorbij is. Er zitten heel wat voordelen aan opgroeien met die lieve broers.

Een ding is zeker: een leven zonder je broer(s) kun je je niet voorstellen. Gelukkig heb je veel van hen kunnen leren.

Lees ook: Reis jij vaak met het openbaar vervoer? Dan heb jij meer kans om een miljonair te worden

Waarom opgroeien met broers onwijs fijn in

Dag in dag uit computerspelletjes spelen, maar ook hele middagen mee voetballen met dé jongens: dat is hoe jouw kindertijd er waarschijnlijk uit heeft gezien. Dit zijn voordelen van opgroeien met hen in je leven.

1. Ze staan altijd voor je klaar

Op bescherming van je broers kon je altijd rekenen. Door de jaren heen zijn er heel wat voorvalletjes geweest waar je broers even een stokje voor hebben moeten steken en dat gebeurde ook. Tot de dag van vandaag zijn ze niet veranderd en zouden ze precies hetzelfde doen, want jij bent hun (kleine) zusje.

2. Ze zijn eerlijk over de potentiële lovers die je meeneemt naar huis

Ook als je er niet naar vraagt, krijg je een ongezouten mening over een potentiële vriend(in). Ze kunnen er niets aan doen, want het zit simpelweg in hun beschermende karakter.

3. Ze maken je sterker

Mentaal en fysiek zijn jongens een stuk grover, maar vooral in hun kindertijd hielden ze geen rekening met hun ‘tere kleine zusje’. Natuurlijk wurmde jij je tijdens het stoeien er altijd tussen, met als gevolg een dreun voor je hoofd of een mega blauwe plek voor twee weken. Door je broers ben je er in ieder geval wel gewend aan een stootje.

4. Ze hebben altijd zin in een spelletje

Gelukkig heb jij je vroeger nooit verveeld en dat heb je te danken aan je broers. Mario Kart, voetbal of kattenkwaad uithalen in de buurt: jij had er altijd zin in en ging altijd mee.

5. Ze hadden genoeg grote kleding die je kon lenen

Met allemaal zussen om je heen zou dit voordeel niet eens bestaan, maar voor de comfortabele sweaters graaide jij altijd in hun kast. In plaats van kleding lenen voor een avondje uit, leende jij kleding voor een avondje op de bank en dat vond je helemaal niet erg.

Lees ook: Fan van Ferrero Rocher? Dan word je zeker blij van een Ferrero Rocher taart en dit is het recept

Reageer op artikel:
5 voordelen van opgroeien met broers (zelfs als je elkaar niet kon uitstaan vroeger)
Sluiten