Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Body & Mind 21 augustus 2018

Hardlopen saai? Met springtouwen boek je veel sneller resultaat dus start vandaag nog

Helemaal uitgekeken op het eindeloos rondjes rennen door het park? En kun je het maar met moeite opbrengen om naar de sportschool te gaan na een lange dag? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want met een halfuurtje springtouwen per dag boek je héél snel resultaat.

Vroeger was je de koningin op het schoolplein. Je was het beste van de klas in springtouwen, weet je nog? Het is tijd om die herinneringen op te halen, want touwtjespringen is een heel effectieve manier om strak(ker) in je vel te komen. Dít zijn de voordelen van touwtjespringen.

Verrassend veel verbranden

Met een uur touwtjespringen verbrand je zo’n 700 (!) calorieën. Nu hou je het waarschijnlijk niet zo lang vol, maar in half uurtje kun je toch ruim 300 calorieën verbranden.

Effectiever dan hardlopen

Je zou misschien denken dat hardlopen meer calorieën verbrandt dan touwtjespringen, maar niets is minder waar. Tien minuten je favoriete hobby van vroeger uitoefenen, staat namelijk gelijk aan 45 minuten hardlopen. Dan is de keuze snel gemaakt, toch?

Full body work-out

Terwijl het lijkt alsof je alleen maar wat in de lucht springt, is springtouwen een full-body work-out. Je traint niet alleen je benen en billen, maar ook je armen en buik.

Springtouwen is gratis

Je hoeft alleen een springtouw aan te schaffen, wat je al doet voor een paar euro bij bijvoorbeeld Action of Blokker. Maar daarna is deze sport hartstikke gratis. En je kunt het overal doen. Thuis, in de tuin of in het park. Geen duur abonnement op de sportschool nodig, heel chill.

Doen: Met deze work-out video krijg je in drie (!) minuten super strakke billen

Girlscene

Reageer op artikel:
Hardlopen saai? Met springtouwen boek je veel sneller resultaat dus start vandaag nog
Sluiten