Isis van Graas
Isis van Graas Love 29 jan 2020

Waarom het goed is als iedere vrouw een tijdje vrijgezel blijft

We hebben allemaal wel die ene vriendin die het heerlijk vindt om single te zijn, terwijl jij er niet aan zou moeten denken, of omgekeerd. Terwijl velen het moeilijk vinden om alleen te zijn, zijn er veel meiden die het single leven omarmen en vieren. Wij vertellen je waarom.

Volgens psychologen is het een positieve eigenschap om super tevreden zijn met je single leven. Hoewel sommige mensen om je heen een negatief beeld hebben over het single leven, bewijs jij het tegendeel.

Single en tevreden? Dan bezit jij één en al positiviteit

Het kan best pittig zijn om single te zijn in een wereld waar deze relatiestatus wordt gezien als verdrietig en eenzaam. Toch kan je er volledig tevreden mee zijn, omdat je er de positiviteit in ziet. “Het single leven bied vrijheid en tijd om te werken aan je eigen doelen“, vertelt psycholoog en relatie expert Dr. Marisa Franco.

Tijd voor gezelligheid

Single meiden hebben zeeën van tijd voor de dingen die ze echt leuk en belangrijk vinden. Denk aan een volledige focus hebben op hun studie, veel tijd doorbrengen met vriendinnen en andere levensgoals. Het ultiem genieten met zichzelf en anderen is waar zij van houden.

Je kan makkelijk met jezelf zijn

Alleen zijn en een fijne tijd beleven is voor sommigen appeltje eitje. “Vrouwen die gewend en comfortabel zijn met alleen zijn, staan sterker in hun schoenen in tegenstelling tot vrouwen in een relatie“, vertelt psycholoog Dr. Joshua Klapow.

Hoe krijg je het single leven onder de duim?

Meiden wie zich niet opdringen in een relatie, eindigen vaak met zichzelf en hun doelen en gedachtes over het leven en leren omgaan met hun eigen behoeftes. Mensen die juist wel een relatie ‘nodig’ hebben om als een blij ei door het leven te gaan, vinden dit lastig om te leren.

Misschien vind je dit ook leuk:

Bustle.com

Reageer op artikel:
Waarom het goed is als iedere vrouw een tijdje vrijgezel blijft
Sluiten