Voorkom en deal je met een branderig gevoel na het scheren

Zeg maar dag tegen een branderig gevoel en een geïrriteerde huid:

Prepareer je huid

Zorg ervoor dat je in bad of onder de douche scheert zodat je huid continu vochtig blijft. Gebruik aan het begin van je bad- of douchesessie een zachte reiniging op het gebied dat je wilt gaan scheren. De reiniging haalt natuurlijke oliën van je haartjes af, wat het makkelijker maakt om de haartjes weg te scheren en er daarom voor zorgt dat je huid minder snel geïrriteerd raakt. Overigens hoef je je huid niet te scrubben voordat je gaat scheren, omdat scheren op zichzelf al een exfoliërende werking heeft.

Verhelp een branderig gevoel

Wanneer je last hebt van een branderig gevoel na het scheren, kun je het volgende doen. Dompel een washandje onder in melk en houd het vijf minuten tegen de geïrriteerde plek aan. Laat het daarna aan de lucht drogen en breng een verzachtende crème aan.

Optimaal scheren

De beste tijd om te scheren is aan het einde van je douchebeurt. Dan is je huid zacht en minder stroef geworden, net zoals je haartjes. Breng een scheergel (want deze glijden gemakkelijk) aan en gebruik het liefst een scheermesje met meerdere mesjes. Scheer niet tegen de haarrichting in, want dit kan irritatie veroorzaken. Zorg ervoor dat je altijd een nieuwe laag scheergel aanbrengt voordat je weer opnieuw over je huid heen gaat met je scheermesje.

Reageer op artikel:
Voorkom en deal je met een branderig gevoel na het scheren
Sluiten