Voornemen om af te vallen? Dit zijn de dieettrends voor 2015

Meer dan 500 diëtisten zijn naar hun mening gevraagd en volgens hen worden dit de nieuwe dieet trends in 2015:

Zaden en noten

Maar liefst 54% van de ondervraagde diëtisten voorspellen dat zaden en noten de meest gegeten superfood gaat worden in 2015. Ze erkennen echter ook dat boerenkool, Griekse yoghurt, avocado en kokosproducten (zoals kokosolie) populair zullen blijven.

Alles behalve rundvlees

Ze zijn het er unaniem over eens dat vis, eieren, peulvruchten, noten, kip en zuivel de meest gezonde proteïne-rijke voedingswaren zijn. Rood vlees is minder gezond vanwege de verzadigde vetten en hoge milieu-eisen die het stelt voor het verwerken ervan.

Glutenvrij

Glutenvrij eten was al flink aan de orde in 2014 (ook op het gebied van beauty producten), en in 2015 zal deze trend voortgezet worden. Consumenten zijn ervan overtuigd dat het elimineren van etenswaren met bepaalde ingrediënten (zoals gluten) helpt bij het verliezen van gewicht.

Goede vetten versus ‘slechte’ vetten

84% van de ondervraagde diëtisten vindt dat we in 2015 verzadigde vetten het beste kunnen vervangen door goede vetten. Waarom? Zo wordt namelijk de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleind.

Labels lezen

In 2015 gaan we nóg meer op labels van verpakkingen letten. We zullen in het nieuwe jaar voor biologische en glutenvrije labels kiezen die clean-eating stimuleren.

Reageer op artikel:
Voornemen om af te vallen? Dit zijn de dieettrends voor 2015
Sluiten