Deze kleine veranderingen in je leven zorgen ervoor dat je liever bent voor de planeet

Het is 2020 en dat betekent: een nieuw jaar, nieuwe kansen. Dit betekent dus ook tijd voor nieuwe goede voornemens. Misschien heb je er al een aantal of nog helemaal niet. Maar na het lezen van dit artikel wil jij een duurzamer leven aan dit lijstje toevoegen.

We maken ons allemaal wel eens schuldig aan iets wat allesbehalve duurzaam is. Of dit nu is dat we het licht aanlaten zodat je hond niet in het donker zit of dat je met de auto naar je werk gaat.

Goede voornemens voor een duurzamer leven

Wil jij een goede voornemen die niet alleen goed is voor jezelf, maar ook een steentje bijdraagt aan de rest van de wereld? Probeer dan deze goede voornemens. Hiermee zet jij een stap dichter naar een duurzamer leven.

1. Haal je oplader uit het stopcontact

Wie laat er nu niet zijn of haar oplader in het stopcontact zitten als je ’em niet gebruikt? Probeer al je opladers eruit te halen wanneer je deze niet gebruikt. Zo verbruik jij geen extra stroom en eerlijk, het is maar een kleine moeite.

2. Gooi minder weg

Zorg ervoor dat je alleen de producten koopt die je echt nodig hebt. We weten hoe moeilijk dit klinkt, want sommige dingen wil je gewoon echt hebben. Maar denk voor je koopt nog even na of je het echt nodig hebt of alleen maar wil omdat het er leuk uitziet. Heb je iets echt niet meer nodig? Check dan vooraf even of je het niet kunt weggeven, hergebruiken of recyclen.

Naast producten geldt dit natuurlijk ook voor de boodschappen. Kijk tijdens het doen van je boodschappen tot hoe lang het product nog goed is en bedenk wanneer je het wil eten of gebruiken. Wanneer je dit al duidelijk op een rijtje hebt is de kans dat je iets weggooit minder groot.

3. Laat de auto wat vaker staan

Misschien neem je al wel elke dag het ov om naar je werk te gaan, maar wanneer je naar een vriendin wil pak je toch altijd weer de auto. Probeer ook hiervoor wat vaker met de bus, trein of fiets te gaan. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu. Maar doordat je minder benzine verbruikt, bespaar je ook nog eens geld.

4. Haal dikke truien en dekens in huis

In de winter zetten we de verwarming het liefst zo warm mogelijk. Alleen is dit allesbehalve duurzaam. Haal daarom maar wat lekkere dikke truien en een aantal warme dekens in huis. Eerlijk, een filmpje kijken en jezelf helemaal in een deken wikkelen is toch het lekkerste wat er bestaat? Dus zet die verwarming maar iets kouder.

5. Koop wat vaker tweedehands

Het liefst koop je de hele ZARA leeg, maar wist je dat er ook genoeg tweedehands items zijn die misschien nog wel leuker zijn dan wat er in je favoriete winkel hangt? Probeer je garderobe eens wat milieuvriendelijker te maken met deze tips.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Deze kleine veranderingen in je leven zorgen ervoor dat je liever bent voor de planeet
Sluiten