Zara Bircan
Zara Bircan Love 6 januari 2020

Klaar voor 2020? Stel dan samen met je vriendinnen deze goede voornemens op voor een fantastisch jaar

Het nieuwe jaar is aangebroken en daar horen natuurlijk goede voornemens bij. Maar heb je er al eens over nagedacht om voornemens voor jou en je vriendinnen op te stellen? De volgende punten gaan je in ieder geval inspireren om het voor 2020 wel te doen.

Om jullie jaar samen nóg leuker te maken is het helemaal geen slecht idee om samen goede voornemens te maken. Trek alvast een fles wijn open en begin maar met plannen maken voor het nieuwe jaar samen.

Deze voornemens wil jij samen met je vriendinnen stellen in 2020

Het vorige jaar bracht ups en downs met zich mee, waarbij we altijd bij onze vriendinnen terecht konden. Voor het nieuwe jaar kan jij met je vriendengroepen de volgende voornemens opstellen.

1. Spreek regelmatig af

Natuurlijk heeft iedereen haar eigen leven en is het niet altijd makkelijk om een gezamenlijke datum te prikken. Elke keer is er wel weer íets waardoor alle plannen worden uitgesteld. Bespreek met elkaar om elkaar regelmatig te zien. Je kunt zelf bepalen of dit om de week is of eens per maand.

2. Geef aan wanneer iets jou te veel wordt

Heeft je beste vriendin een nieuwe vlam en gaat het geweldig, terwijl jij struggles hebt in je eigen liefdesleven? Weet dan dat het niet erg is om af en toe voor jezelf te kiezen. Natuurlijk ben je blij voor je vriendin, maar als het jou soms iets te veel wordt, kun je dat aangeven. Jouw liefste vriendin houdt hier zeker rekening mee.

3. Houd rekening met de ander

Want het vorige geldt ook andersom. Zo kunnen jullie er als groep voor kiezen om elkaar de vraag te stellen: ‘Vind je het oké als ik nu hierover vertel?’ Dit betekent niet dat je goedkeuring nodig hebt voordat jij je nieuws wilt delen.

Je gunt je vriendinnen álles, maar het is leuker als je ook daadwerkelijk enthousiast voor de ander kunt zijn. Misschien maar wachten op een beter moment dus.

4. Zet elke week een andere vriendin in het zonnetje

Omdat élke vriendin geweldig is, verdient ook elke vriendin haar eigen tijd om in het zonnetje te staan – en jij dus ook. Spreek als groep af hoe jullie dit precies gaan doen en maak het zo groot als jullie zelf willen. Zo kun je elke week een andere vriendin op jullie profielfoto zetten (een leuke selfie of juist een zelfgemaakte meme) of extra liefde geven.

Wil je dit idee uitbreiden en groter maken? Kies er dan voor om elke maand één vriendin een klein cadeautje te geven. Wissel dit af en bespreek dit goed met de rest van de groep.

5. Plan iets groots

Jij en je vriendinnen verdienen het om er even samen tussenuit te gaan. Plan dus ruim van tevoren iets groots met z’n allen. Nu hoef je niet gelijk een reisje naar Hawaï te plannen (al klinkt dat niet verkeerd). Maar spreken jullie altijd af in de stad of bij iemand thuis? Kies er dan voor om dit uit te breiden en verken een andere stad. Of ga samen naar een pretpark.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Klaar voor 2020? Stel dan samen met je vriendinnen deze goede voornemens op voor een fantastisch jaar
Sluiten