Voornemens waar iedere twentysomething in 2016 écht heel gelukkig van gaat worden

Het duurt niet lang meer of 2016 breekt aan. Dat is altijd een moment om te reflecteren op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te kijken. En daar horen natuurlijk voornemens bij. Voornemens die we niet altijd nakomen omdat het moeilijk is om ze te bereiken. Tien kilo afvallen is niet in een week gedaan, en stoppen met roken lukt ook niet omdat het toevallig 1 januari is. Maar er zijn voornemens die je wél kunt volhouden en waar je als vrouw ontzettend gelukkig van gaat worden.

We hebben het over de kleine voornemens om net wat liever voor jezelf te zijn. De voornemens die jou tot de powervrouw van 2016 zullen maken. Puur en alleen omdat je happy bent. En als je happy bent met jezelf, dan komt de rest vanzelf. Van deze voornemens krijg je hoe dan ook een lach op je gezicht, of een fijn gevoel. En daar gaat het om, toch?!

1. Gun jezelf die reep chocola

Of die hele bak ijs, of een patatje oorlog na het uitgaan. Het mag echt wel hoor. Het is gewoon zonde om er niét van te genieten. Voel je vooral niet schuldig als je het hebt gegeten. Je werkt hard, doet je best, eet zo vaak mogelijk gezond en dan mag snoepen heus.

2. Ga voor de man die je respecteert, lief heeft, en voor wie jij de wereld bent

Iedere vrouw verdient een man die volledig voor haar gaat. Een man die haar respecteert, een man die haar aanbidt en een man voor wie zij de enige is. En dat geldt dus ook voor jou. Gun jezelf deze man, kies voor deze man, en bespaar jezelf de kwelling.

3. Zorg beter voor jezelf

Ook dit punt mogen we écht niet vergeten. Geef maar toe, soms ga je slapen met make-up op, eet je dagen geen groenten, kijk je iets te diep in het glaasje en slaap je te weinig. Zorg wat beter voor jezelf, want als jij goed in je vel zit, kun je de hele wereld aan. Niet alleen qua voeding of qua uiterlijk, maar denk ook aan het regelen van bijvoorbeeld je zorgverzekering.

Nu snappen we dat je die zorgverzekering zo goedkoop mogelijk wil. Daarom hebben we een goede tip voor je; kies voor Anderzorg*, zij snappen dat je geen hoofdprijs wil betalen voor zorg die je misschien niet eens nodig hebt. Daarom bieden zij al zes jaar lang een lage premie; bij 385 euro eigen risico betaal je 93 euro. Daardoor houd jij weer geld over voor andere leuke dingen.

4. Meer tijd met vrienden doorbrengen

Doordeweeks zit je tot over je oren in het werk, in het weekend ben je druk met vriendlief. Maar vergeet je vrienden niet. Zij maken je gelukkig. Je beste vriendin waar je uren mee lacht, geeft je nieuwe energie. En als jullie samen met andere vriendinnen zijn, is het al helemaal lachen, gieren, brullen. Dat soort momenten geven je nieuwe energie en een lach. Je hebt ze nodig. Misschien nu niet direct heel hard, maar er komt vast wel weer een moment. Verlies ze daarom nooit uit het oog.

5. Deel elke dag een complimentje uit

Je wordt echt gelukkig van het feit dat jij een ander gelukkig hebt gemaakt. En met een beetje geluk krijg jij een complimentje terug. Win-win.

6. Nieuwe restaurantjes proberen

Dat tentje op jullie hoek is zo lekker dichtbij, en het eten is verrukkelijk. Maar er zijn vast nog meer leuke tentjes. Het is zonde als je die misloopt omdat je iedere keer op dezelfde plek belandt. Ga op een restaurantavontuur. Je zult zien dat je aangenaam wordt verrast en nieuwe dingen leert kennen die een genot zijn op je tong.

7. Meer van de wereld zien

Maak een wanderlustlijstje van plekken die je wilt bezoeken. Speur op het internet naar goede deals en boek spontaan een vlucht. Verken de wereld. Het is niet alleen een fantastische ervaring, het verrijkt jou ook als persoon. En dat is een ervaring die je nooit ergens anders meemaakt.

8. Kom voor jezelf op

Ja, 2016 bring it on. Jij mag vanaf nu echt wel beslissen dat het moment is aangebroken dat je voor jezelf gaat opkomen. Zint je iets niet op het werk? Vraag een gesprek aan. Ben je niet happy in je relatie? Spreek het uit. Zolang je nog rekening houdt met een ander, maar ook naar je eigen gevoel luistert, zul je gelukkiger zijn dan ooit tevoren.

9. Stop met smoesjes bedenken

Je kent het allemaal wel, je hebt al weken een afspraak in je agenda staan, maar eigenlijk komt het net niet lekker uit. Je bent dan vaak geneigd om te zeggen dat je je niet lekker voelt, of dat je een dubbele afspraak hebt gemaakt. Maar waarom? Wees gewoon eerlijk. Zeg dat het niet uitkomt, dat het je spijt, en dat je het heel erg zou waarderen als jullie het opnieuw zouden kunnen plannen. Zo kun je ook nooit betrapt worden op een leugentje.

10. Breng meer tijd door met jezelf

Je kunt nogal verstrikt raken in alle sociale uitnodigingen, lange werkdagen en verplichte afspraken. Maar soms is het goed om tijd met jezelf door te brengen. Neem een lekker bad, doe een maskertje op je gezicht, kijk een film die jij wil kijken of ga lekker een dag in bed liggen met je favoriete serie. Alles wat jou echt gelukkig en rustig maakt.

11. Knuffel en kus meer

Knuffelen is gezond, en zoenen ook. Zo boost het onder andere je immuunsysteem en verbrand je calorieën. Een goed voornemen om daar meer van uit te delen en van te ontvangen toch?!

12. Durf nee te zeggen

Soms zeg je ja, terwijl je hele lichaam nee schreeuwt. Misschien is het een extra taak die je baas je geeft, of het is een vriendin die om een gunst vraagt. Durf nee te zeggen als het too much is voor jou. Maak eerst jezelf gelukkig. Doe geen dingen tegen je zin in. Het leven is te kort om dingen te doen die je tegenstaan.

13. Nu echt eens een nieuw kapsel of een nieuw make-upje proberen

Heb je al jaren een staart in? En kun je niet zonder je eyeliner? Doe eens gek aankomend jaar en kies voor een ander kapsel en/of ander make-upje. Dat hoeft niet radicaal anders te zijn, maar maak bijvoorbeeld eens een halve staart. Kies voor een andere kleur eyeliner of een beetje oogschaduw. Het is het proberen waard!

14. Op hakken leren lopen

Trek thuis die veel te hoge hakken aan en leer erop lopen. Zo voorkom je een Bambi optreden, en kijkt iedereen je straks vol bewondering na.

15. Doe vooral dingen die je écht leuk vindt

Maak een wishlist voor 2016 met dingen waar jij écht gelukkig van wordt. Dat kan iets kleins zijn, zoals naar de bakker gaan of iedere week op bezoek bij je pasgeboren neefje. De weinige tijd die je over hebt naast alle verplichtingen kun je maar beter invullen met dingen waar je oprecht gelukkig van wordt. Dat verdien je.

16. Geef minder geld uit aan onnodige dingen zodat je geld overhoudt voor dingen die op je verlanglijstje staan

Wij zijn zo druk met werk, ons sociale leven en alle dingen er omheen, dat we vergeten te kijken naar dingen die goedkoper kunnen. Yep, we geven allemaal euro’s uit aan dingen die goedkoper kunnen. Zonde, want als je zou besparen, kun je mooi dat nieuwe jurkje kopen dat je op het oog hebt.

Neem je zorgverzekering als voorbeeld. Iedere maand wordt er een behoorlijk bedrag afgeschreven voor zorg die je misschien niet nodig hebt. Je wilt goed verzekerd zijn, maar het liefst wel zo goedkoop mogelijk. Gelukkig kan dat bij Anderzorg.

Anderzorg

Anderzorg is een zorgverzekering die onze generatie snapt. Zij snappen dat je jezelf soms afvraagt waarom je hoge bedragen betaalt terwijl je de zorg vaak niet nodig hebt. Daarom bieden zij al zes jaar lang een lage premie; bij 385 euro eigen risico betaal je 93 euro. En, no worries, je kunt gewoon naar je eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis in de buurt.

En hoewel je minder betaalt, kun je alsnog kiezen uit ruim 35.000 zorginstellingen. En natuurlijk kun je helemaal naar eigen wens je pakket samenstellen. Anderzorg snapt als geen ander dat onze generatie vooral online is en daarom kun jij 24/7 alles online regelen. Zo kun je online bijvoorbeeld ook je declaraties indienen. Sneller dan ooit het geld terug op je bank. Handig!

Uitrekenen hoeveel premie je zou gaan betalen bij Anderzorg? Wij maken dat heerlijk gemakkelijk voor je. Vul de onderstaande tool in en voilá! Happy 2016.

Reageer op artikel:
Voornemens waar iedere twentysomething in 2016 écht heel gelukkig van gaat worden
Sluiten