7 vragen die je jezelf moet stellen als je steeds de verkeerde types aantrekt in de liefde

Je hebt een geweldig persoon ontmoet. Het kan niet anders dan dat dit de liefde van je leven is. Hij of zij is grappig, charmant, attent… Maar wacht eens even? Is dit toch te mooi om waar te zijn?

Voordat je het weet heb je weer het verkeerde type aangetrokken. Niet te vertrouwen, niet lief voor je of simpelweg iemand die niet het beste in jou naar bovenhaalt.

Stel jezelf deze vragen in de liefde

Valt het jou op dat jij steeds verkeerde types aantrekt in de liefde? Terwijl je vriendinnen wél die knappe goedzak weten te strikken? Het kan soms simpelweg dikke pech zijn. Maar héél vaak is er echt een oorzaak waardoor het niet lukt. Stel jezelf deze vragen en wie weet krijg je vandaag nog je antwoord op ware liefde:

1. Wat zoek ik in een relatie?

Heb je jezelf wel eens echt afgevraagd wat je zoekt in de liefde? Als je niet weet waar je naar op zoek bent is de kans kleiner dat je het gaat vinden. Uiteraard moet je je fysiek aangetrokken voelen maar staar je hier niet blind op. Welke eigenschappen vind jij onmisbaar voor een levenslange liefde? En denk ook na over wat je absoluut niet meer wilt wat je wel hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld iemand die al in een relatie zit (sowieso altijd een slechte keuze), iemand die alleen maar in de kroeg hangt, te veel leugentjes voor bestwil. Als je dit voor jezelf weet dan kan je gericht daten.

2. Weet ik zélf wel wat ik waard ben?

Sommige meiden hebben zelf niet door hoe leuk ze wel niet zijn. Misschien pas jij jezelf continu aan aan de verlangens van je lover. Vraag je omgeving wat jou ‘jou’ maakt en wees hier trots op. Blijkt dat een date het maar belachelijk vindt dat jij zoveel tijd doorbrengt met je paard? Dan weet je direct dat hij niet doorheeft wie jij bent en wat je waard bent. Next one in line please.

3. Zoek ik op de verkeerde plekken naar ware liefde?

Misschien vind jij je dates altijd tijdens het uitgaan terwijl je het stiekem vreselijk vindt, een lover die alleen maar in de kroeg staat. Nou meid, je hebt je antwoord al: je zoekt op de verkeerde plek. Ga eens verder kijken dan alleen in de kroegen van de stad. Wie weet is die ene collega waar je zo goed mee klikt wel meer dan een collega? Of vind je de ware bij een gemeenschappelijke sport zoals hockey.

4. Trek ik mezelf te veel aan wat iedereen vindt?

Ben jij meer bezig met wat je vriendinnen en familie van hem of haar vinden dan jij zelf? Pas op. Hierdoor laat je namelijk al een beeld schetsen van iemand voordat je er zelf over na hebt kunnen denken. Jij moet uiteindelijk je leven delen met een liefde dus kies deze persoon vooral zelf. Overigens is het niet verkeerd om advies te vragen maar laat je er niet altijd door leiden.

5. Zoek ik naar het (onrealistische) perfecte plaatje?

Je hebt het al helemaal bedacht: donker haar, lichte ogen, gespierde armen én minstens 1.80. Maar dat is niet alles. Ook graag een interessante opleiding, enorm talent voor sport en iemand die uit een geweldig gezellige familie komt. Meid, dit is onmogelijk. En als je denkt dat je deze persoon wel hebt gevonden (wat vast is gebeurd) dan blijkt het te mooi om waar te zijn.

6. Wil ik te graag een relatie?

Veel vrouwen (en mannen) willen op een gegeven moment graag een relatie. Een maatje waar ze alles mee kunnen delen en een toekomst kunnen opbouwen. Niets mis mee zou je denken. Maar pas op. Als jij te graag een relatie wilt dan ben je misschien een gevalletje ‘settle for less’. Oftewel: je bent met iemand waar je helemaal niet bij hoort te zijn. Wegwezen bij dit verkeerde type.

7. Ben ik verslaafd aan negatieve liefde?

Some girls just love bad boys… Misschien kick jij er op om continue in spanning te zitten of hij/zij je dit keer wel of niet wil? Dan ben je verslaafd geraakt aan negatieve aandacht. Ondanks dat deze verslaving soms wordt beantwoord, krijg je heel vaak de deksel op je neus. Vraag jezelf af hoe lang je deze liefde die puur vergif is nog in je leven wilt. Wedden dat als je eenmaal los van deze ongezonde liefde bent je openstaat voor de ware?

Misschien vind je dit ook interessant:

Reageer op artikel:
7 vragen die je jezelf moet stellen als je steeds de verkeerde types aantrekt in de liefde
Sluiten