Lobke Killaars
Lobke Killaars Love 15 oktober 2018

Raar maar waar: Vrouwen die bedrogen zijn door hun ex krijgen uiteindelijk de beste relaties

Wanneer je partner vreemdgaat is dit één van de ergste dingen die je kan overkomen. Je vertrouwen wordt geschaad en je vraagt je af of er ooit nog iemand in je leven komt die je volledig kan vertrouwen. Kleine meevaller: een studie wijst uit dat je op de lange termijn beter af bent.

Laten we eerst duidelijk stellen: er is niks leuks of positiefs aan iemand die jou bedriegt. Wel laat deze studie zien dat je uiteindelijk gelukkiger eindigt dan degene die jou bedriegt. En dat is toch wel fijn om te weten.

De gevolgen van vreemdgaan

Het klinkt natuurlijk gek dat je gelukkiger wordt wanneer je partner je zoveel pijn heeft gedaan, maar uit onderzoek met 5707 deelnemers blijkt dat je door deze ervaring meer geneigd bent in de toekomst een betrouwbaardere partner te kiezen.

In het onderzoek werd gekeken naar hoe gelukkig de vrouw en de man waren voor, tijdens en na de relatie. De vrouwen die bedrogen waren gaven aan dat deze gebeurtenis hen hielp een betere keuze te maken wat betreft hun volgende partner.

Dr. Craig Morris zegt hierover: ‘Vrouwen gaven aan dat ze eerder tekenen zien dat een man ontrouw en oneerlijk is en hierop inspelen.’

Ongelukkig

Degene die volgens het onderzoek ongelukkig achterblijft, is de vrouw waarmee de man vreemdging. Deze zit nu namelijk opgescheept met iemand die al eerder ontrouw bleek te zijn, al was dit niet naar haar toe, maar juist mét haar.

Op de lange termijn is zij dus de ‘verliezer’, bij gebrek aan een beter woord.

Het verschil tussen mannen die wel en mannen die niet vreemdgaan

Reageer op artikel:
Raar maar waar: Vrouwen die bedrogen zijn door hun ex krijgen uiteindelijk de beste relaties
Sluiten