Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 22 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

3 redenen waarom jij niet het meisje wil zijn waarmee een ander vreemdgaat

Hoe groot je crush ook is, hoe graag je het ook zou willen: begin. er. niet. aan. Bijna iedereen maakt dit weleens mee, iemand vindt jou leuk maar heeft een relatie. Het begint vaak met wat onschuldig geflirt tussen de collegebanken of op werk, maar kan sneller dan je denkt uit de hand lopen. En jij weet ook dondersgoed dat als het zo ver is, het voor de ander simpelweg vreemdgaan is.

Het maakt het er niet echt makkelijker op als jij gevoelens hebt voor iemand die een relatie heeft. Toch weet je dat je niks kan beginnen op deze manier omdat dat betekent dat de ander zou vreemdgaan. Hoewel de ander in sommige gevallen juist aangeeft dat te willen – met jou – is dat het laatste wat jíj zou moeten willen.

Vreemdgaan doen ze niet met jou

En daar kunnen wij genoeg redenen voor bedenken. Jij bent namelijk veel meer waard dan dat, want hallo: er komt vanzelf wel een single prins of prinses op het witte paard voorbij die wél helemaal voor jou gaat en bovendien kan jij het ook niet over je hart verkrijgen dat dit een ander wordt aangedaan.

1. Jij verdient iemand die voor de volle 100% voor jou kiest

Niet onbelangrijk deze. Jij verdient iemand die bewust voor jou kiest, en niet half en ook niet als een slippertje. Hoewel jij je misschien al schuldig voelt richting de partner van iemand die met jou vreemd wilt gaan, blijft het in principe de fout en keuze van degene die een relatie heeft. Soms kom je er zelfs pas later achter dat iemand al een partner heeft, pijnlijk.

Jij bent een prachtig mens en jij verdient het om te daten en uiteindelijk een relatie te krijgen met iemand die stapelverliefd op je is en alleen met jou bezig is. Niet met anderen.

2. Je bent (waarschijnlijk) niet meer dan alleen een fling

Juist omdat iemand nog steeds een relatie heeft met een ander – en dus niet bewust voor jou kiest – is de kans aanwezig dat je niet meer bent dan een fling. Als iemand vreemdgaat in een relatie en deze relatie nog bewust aanhoudt, zit er toch iets niet goed.

Een slippertje geeft iemand wellicht een tijdelijk geluksgevoel maar het is helaas niet meer dan dat. Weet je zeker dat er meer speelt en dat de ander ook verliefd is op jou? Geef die persoon dan de tijd en gelegenheid om erover na te denken en eventueel een andere relatie te verbreken voordat jullie twee elkaar zien.

3. Girl Code over vreemdgaan

Jij kan je echt wel voorstellen hoe het moet voelen als jij een partner had die dit bij jou zou doen. Doe dat dus ook een ander niet aan. Je weet wel: girl code. Houd in je achterhoofd dat er op een andere plek iemand alleen thuis zit terwijl zijn of haar partner met jou ligt te rollebollen.

Waarom gaan mensen eigenlijk vreemd? Volgens psychologen is dit de reden waarom mensen vreemdgaan ondanks dat ze beter weten

Reageer op artikel:
3 redenen waarom jij niet het meisje wil zijn waarmee een ander vreemdgaat
Sluiten