Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 13 mrt 2018

Aha! Dankzij dit kleine detail weet je precies wanneer iemand vreemdgaat

Eens een vreemdganger... Je kent het gezegde vast wel. Blijven de mannen jou keer op keer bedonderen terwijl je een super leuke meid bent? Dan kun je je vanaf nu goed wapenen. Schijnbaar herken je een vreemdgaande man namelijk aan zijn stem.

Vreemdgaan is natuurlijk niet oké. En toch flikken mannen (en vrouwen, natuurlijk) het continu. Gelukkig weten we dankzij nieuw onderzoek dat je je vreemdgaan-radar kunt ontwikkelen. Vreemdgangers zou je namelijk aan hun stem herkennen.

Vreemdgaan en stem

Er is een verband tussen overspel en de stem van een persoon. Tijdens het onderzoek zijn er geluidsfragmenten opgenomen die individuen beluisterden. Aan de hand van de stemmen die vertellen dat ze iemand wel of niet bedrogen, moesten zij een cijfer geven op betrouwbaarheid.

Ervaring met overspel

De stemmen van de bedriegers en niet-bedriegers waren gemanipuleerd om niemand te misleiden. Toch wisten de individuen te raden welke mensen wel of niet vreemdgaan. Ze konden namelijk alsnog raden of iemand ervaring heeft met overspel.

Onduidelijk praten

Onderzoekers weten nog niet exact waar het aan ligt. Wat ze wel weten is dat onduidelijk spreken en als extravert overkomen tijdens het praten schijnbaar tekenen van vreemdgaand gedrag zijn. Nu weet je précies waar je op moet letten als je weer het datingcircuit onveilig gaat maken.

Reageer op artikel:
Aha! Dankzij dit kleine detail weet je precies wanneer iemand vreemdgaat
Sluiten