Redactie
Redactie Love 5 augustus 2018

Confessions: ‘Ik liet mijn vriend opereren omdat hij zo verschrikkelijk snurkt’

In de eerste jaren van je relatie neem je het maar voor lief. Snurken. Zolang je relatie goed is en de vonken ervan af spatten tijdens de seks ben je al snel tevreden. Dan ben je zó moe van de lichamelijke activiteiten dat je door het snurken wel heen slaapt.

Bovendien ben je gek op elkaar en klaag je niet over de kleine dingetjes die je storen. Sterker nog, dat merk je amper op. Alhoewel het snurken van mijn vriend echt wel opviel. Maar hé, we sliepen hoogstens twee nachten per week samen, dus die gemiste uren haalde ik later in m’n eentje wel in.

Mijn vriend bleef maar snurken

Maar na een tijdje was het gewoon niet meer te doen… Zodra je in de fase zit dat je gewoon ongegeneerd boeren durft te laten, durf je ook te zeggen wat je stoort.

Geloof me, het snurken van mijn vriend stoorde mij enorm. Het was zo erg dat ik hem een ultimatum heb gesteld. Want of hij nu de rest van zijn leven met mij spendeert of met een andere vrouw, dit was niet meer te houden.

Ultimatum

Na een vakantie van twee weken was ik zo uitgeput door het slechte slapen dat ik in huilen uitbarstte. Ik hou super veel van hem en ik kan mijn leven niet meer zonder hem voorstellen. Dat neemt echter niet weg dat ik mijn kostbare uurtjes slaap niet miste.

Ik weigerde om nog een nacht naast hem door te brengen en stelde hem een ultimatum. Je gaat er nu iets aan doen, of ik wil geen nacht meer met je doorbrengen. Niet dat ik me überhaupt voor kon stellen dat het laatste een optie was, maar het opende wel zijn ogen.

Snurkende lover? Zet deze plant in je huis en jullie slapen als een roosje

Operatie

Gelukkig nam hij me hartstikke serieus. Hij gaf toe dat het snurken hém ook belemmerde. De slechte nachten waarin hij geen adem kon halen zaten hem ook dwars. Dat ik zichtbaar chagrijniger werd door de schamele uurtjes slaap vielen hem ook op. Ik werd er niet bepaald gezelliger van.

Natuurlijk is het niet makkelijk om zo hard te zijn tegen één van de belangrijkste personen in mijn leven, maar wat was het een opluchting toen hij zijn afspraak had gemaakt in het ziekenhuis. Zijn belletje daarna was iets minder fijn: het snurken kon niet zomaar opgelost worden en er moest een operatie aan te pas te komen.

Of nou ja, een ingreep.

Hoe het nu gaat

Inmiddels is de ingreep/operatie achter de rug. De arme man heeft er veel last van. Niet alleen moet hij iedere dag zijn neus wassen met een zoutoplossing, hij heeft ook ontzettend veel hoofdpijn sinds ze een deel van zijn neusschelp hebben weggebrand.

Mijn vriend is mooi twee maanden zoet met het herstellen, maar tot nu toe is het toch een godsgeschenk dat ik dit onderwerp serieus heb aangekaart. Nee, hij slaapt nog steeds niet beter. Volgens de artsen komt dat pas na een maand. Maar ik? Ik slaap inmiddels weer als een engeltje.

Vrouwen met een snurkende man naast zich herkennen het geluid wel van bomen die omgezaagd worden ’s nachts. Die periode lijkt tot nu toe voorbij. Hij weet dat hij er later zelf ook beter van wordt en daarom was dit hele avontuur het 100% waard.

Slaap lekker! De Aldi heeft een antie-snurk kussen voor je snurkende lover

Wegens privacy redenen zijn details in dit verhaal veranderd.

Wil je ook je hart luchten of een verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected]

Reageer op artikel:
Confessions: ‘Ik liet mijn vriend opereren omdat hij zo verschrikkelijk snurkt’
Sluiten