Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love & Seks 8 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom het plagen van je vriend je relatie juist sterker maakt

Of het nu gaat over het feit dat je vriend een grappig accent heeft of dat hij stiekem toch wel echt een moederskindje is. Jij weet wel wat je moet zeggen om hem te plagen. Komt dat goed uit, want in een gelukkige relatie weten jullie hoe je kan lachen om elkaars eigenaardigheden.

Je vriend is vaak slachtoffer van je grapjes, maar je weet dat hij het stiekem kan waarderen. Zelf vraag je je dan ook weleens af waarom je nog niet door de Lama’s bent gevraagd.

Wat het zegt over jullie relatie dat je hem graag plaagt

Ken je nog dat je vroeger als kind riep: ‘Samen spelen is samen delen?’ Toen wist je nog niet dat dit hele wijze woorden waren, maar het is dus oprecht waar. Als je dezelfde humor deelt, schijnt je dat dichterbij elkaar te brengen. Samen lachen is samen leven dus. Dit zijn nog meer redenen waarom je relatie sterker is als je elkaar plaagt:

1. Je voelt je 100% op je gemak bij je vriend

Professor Jeffrey Hall heeft onderzoek gedaan naar het invloed van gedeelde humor in relaties. Volgens hem gaat het er niet om dat je weet hoe je uit elk klein dingetje een grapje kan maken. Maar het gaat meer over dat je elkaars humor aanvoelt en dat je samen kan over de grond kan rollen van het lachen.

Als je namelijk samen kan lachen om elkaars gekke en beschamende eigenschappen geeft dit het gevoel van veiligheid. Je maakt een grap over iets wat ze waarschijnlijk ook iets minder charmant vinden aan zichzelf.

Als je hier goed tegen kan, geeft dat de mate aan waarin jij jezelf hebt geaccepteerd. En hoe meer liefde je voor jezelf hebt, hoe meer je ook aan je lover kan geven.

2. Je huilt vaak samen… van het lachen

Een sleur in de relatie? Daar doen jullie ook niet aan. Jullie kijken soms vol met verbazing naar de zwijgende stelletjes in restaurant, of de stelletjes die alleen maar op hun telefoon kijken. Dat worden jullie dus nooit.

3. Gegarandeerd dat jullie een coole opa en oma worden

Ook weet je dat je een leuke toekomst met hem hebt omdat jullie nooit die verzuurde opa en oma worden. Eerder het hippe stel met grijze haren.

Want plezier maken in het leven is iets waar je heel gelukkig oud mee wordt. En ondertussen ben je tijdens het lezen van dit artikel alweer een grap aan het bedenken over hoe hij er later uit zou zien.

Zolang je hem maar niet echt belachelijk maakt en je er beiden om kan blijven lachen, dan zit jou relatie meer dan goed.

Mannendossier: 11 onverwachte dingen die mannen fantastisch aan ons vinden

Reageer op artikel:
Waarom het plagen van je vriend je relatie juist sterker maakt
Sluiten