Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 8 april 2019

5 redenen waarom eigenwijze vriendinnen de leukste zijn van allemaal

Je zou zeggen dat niet iedereen zit te wachten op een koppige of eigenwijze vriendin. Deze eigenschappen worden vaker als negatief gezien dan positief maar als jij wél een beste vriendin hebt die lekker eigenwijs is heb je geluk. Vrouwen die eigenwijs zijn, zijn namelijk de leukste vriendinnen die je kunt hebben.

Soms haalt ze het bloed onder je nagels vandaan maar op andere momenten ben je super blij met haar. Jouw beste vriendin is (stront) eigenwijs en er zijn zes redenen wat haar daardoor de leukste vriendin maakt van allemaal.

1. Je doet dingen die je anders nooit zou doen

Als jouw vriendin iets in haar hoofd heeft gehaald zal dat hoe dan ook gebeuren. Linksom of rechtsom. Haar ideeën mogen dan gek zijn maar het brengt je ook op plekken waar je anders nooit zou komen. Toen jullie nog geen achttien waren maar zij écht al die 18+ club binnen wilde komen bedacht ze altijd wel weer een goede smoes die jullie naar binnen hielp.

2. Ze haalt je uit je comfortzone

Mede doordat jouw beste vriendin zo eigenwijs en pushy is weet ze jou altijd uit je comfortzone te halen. Jij gaat het liefst altijd naar je favo restaurant maar zij is zó volhardend dat ze je overhaalt om dat nieuwe zaakje in de stad ook eens uit te proberen. Negen van de tien keer heeft ze ook nog eens gelijk. Irritant maar stiekem ben je daar best wel blij mee.

3. Jouw beste vriendin weet wat ze wil

Ze weet heel goed wat ze wil, jouw beste vriendin. Dat bewonder je enorm aan haar en je leert er ook nog eens hartstikke veel van. Je neemt de beste eigenschappen van haar over (en zij van jou) en dit is één van die eigenschappen waarvan jij nog wel wat extra kon gebruiken.

4. Je leert alles over principes

Eigenwijze mensen geven veel om hun principes. Elke overweging die ze maken laten ze afhangen van hun principes. Dat is precies de reden waarom anderen ze koppig en eigenwijs vinden. Jij durft niet altijd bij je principes te blijven maar door jouw vriendin leer jij dat ook vaker doen.

5. Jij kan nu ook beter voor jezelf opkomen

Je wordt er zelf eigenwijs van als je bestie altijd haar gelijk wil krijgen. Zeker als jij de neiging hebt om niet tegen anderen in te gaan leer je dat vanzelf met zo’n vriendin. Na een tijdje wordt het namelijk bloed irritant dat zij steeds d’r gelijk wil hebben en dat is eigenlijk wel iets om haar voor te bedanken.

Ze is natuurlijk niet voor niks jouw beste vriendin. Dit zijn de acht dingen die ze als enige van jou weet.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom eigenwijze vriendinnen de leukste zijn van allemaal
Sluiten