Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 3 dec 2017

6 x hoe je beste vriendin jou helpt om over je liefdesverdriet heen te komen

Een gebroken hart wil je het liefst zo snel mogelijk weer helen. Maar het beste is om genoeg tijd te nemen om er weer helemaal bovenop te komen. En wie kan jou daar nu beter mee helpen dan je beste vriendinnetje? Dit is hoe ze dat doet.

Liefdesverdriet is iets menselijks en het is heel normaal om er eventjes over te doen totdat je niet meer constant aan je ex denkt. En er zijn meerdere dingen die je daarbij kunnen helpen. Zoals je beste vriendin bijvoorbeeld. Op deze zes manieren doet ze dat.

1. Ze laat je de tijd ervoor nemen

Ze zal nooit ofte nimmer tegen je zeggen dat ze er klaar mee is. Dat het allemaal te lang duurt. Ze weet hoe jij in elkaar steekt en hoeveel tijd je ervoor nodig hebt. Overhaasten is een no go op dit gebied en dat weet je vriendin ook heel goed.

2. Ze vindt het niet erg als je 40 keer hebt gezegd dat je hem mist

Of dat hij een sukkel is. Voor je vriendin maakt het niet uit hoe vaak en hoe veel je over de hele situatie vertelt. Ze weet dat jij haar nodig hebt en dat het goed is dat je je hart lucht. Gooi het eruit meid.

3. Ze zorgt voor genoeg afleiding

Nog voordat je de bios uitloopt, heeft je beste vriendin alweer wat anders voor jullie op de planning staan. Ze maakt tijd voor je vrij zodat ze jou genoeg kan afleiden van de hele situatie. En hoe minder je aan hem denkt, hoe beter dat je je gaat voelen.

4. Ze laat je weten dat je meer waard bent

Een break-up kan behoorlijk wat met je zelfvertrouwen doen. Maar je vriendin is degene die jou zegt dat jij meer verdient, dat er een andere man rondloopt die voor jou gemaakt is. Hij verdient jou niet. En zo is het maar net.

5. Ze blijft eerlijk tegen je

Want ze weet ook dat jij niet zit te wachten op mooie leugens. Om echt over die break-up heen te komen, kun je maar beter meteen de waarheid horen. Als je in ieder geval nog ergens de waarheid over dient te horen.

6. Ze maakt je aan het lachen

Een gebroken hart zorgt absoluut niet voor een brede lach op je gezicht. Het is je vriendin die precies weet welke grapjes je op dat moment kan gebruiken waardoor je je weer even goed voelt. Want lachen is gewoon heel fijn.

Je beste vriendin is natuurlijk altijd wel dichtbij je, maar als je liefdesverdriet hebt nog net even een tikkeltje meer. En daar ben je haar ontzettend dankbaar voor.

Misschien vind je dit ook wel leuk om te lezen: Onthoud deze 5 dingen als je liefdesverdriet hebt

Reageer op artikel:
6 x hoe je beste vriendin jou helpt om over je liefdesverdriet heen te komen
Sluiten